27.04.2014

Кюстендил направи силен дебют в „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”

news article image

През изминалия уикенд в Кюстендил се проведе петият турнир от веригата спортни инициативи „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”.

Това беше дебютното участие на града в програмата. В състезанията по лека атлетика–крос, баскетбол 3 на 3 и колоездене на централния площад се включиха над 300 състезатели. Най-много участници имаше в състезанията във възрастовата група 12-14 год.

Събитието беше съпътствано и от шоу програма. Пред многобройната публика хип-хоп изпълнение поднесе младата танцова група „Дебют”. Много деца и техните родители се включиха и в спортните игри, организирани от професионални аниматори.

След състезанията всички призьори бяха наградени от зам. кмета на Кюстендил Виктор Янев и Силви Игов, лекоатлет и треньор.

Първите трима състезатели в леката атлетика и колоезденето при жените и мъжете над 18 год., както и шампионите в баскетбола 3 на 3 над 18 год., се класираха за националните финали на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” през юни в к.к. Албена.

„Спортувай с Изи Кредит в твоя град” продължава. След майските празници домакин на 10 май ще бъде Бургас. През същия месец „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” ще гостува още във Варна и София (датите и местата на провеждане са в таблицата). Записването за участие ще се извършва в деня на събитията до 9.30 часа на местата за провеждане. Регистрации се правят и онлайн на уебсайта на Изи Кредит - www.easycredit.bg/sport.

 

Предстоящите събития от програмата „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”

Дата

Град

Място

10 май

Бургас

Морската градина

17 май

Варна

Морската градина

24 май

София

Борисовата градина

14-15 юни

к.к. „Албена”

Финали

Ask a question Задай въпрос