06.08.2013

Курсистите в Предприемаческата академия ще защитават свои бизнес проекти

news article image

Курсистите по „Предприемачество” в създадената от Изи Кредит и Нов български университет (НБУ) Предприемаческа академия, ще защитават свои бизнес проекти в края на август. Това ще е заключителният етап от практическата им подготовка, след като вече издържаха изпита си по теория.

Курсистите ще защитават своите бизнес идеи пред основателите на Изи Кредит – Станимир Василев и Неделчо Спасов. „Очакваме ги с нетърпение. Най-добрите идеи ще получат шанс за финансиране”, припомниха двамата. Двамата основатели на Изи Кредит вече дадоха и конкретни насоки на участниците на среща в офиса на компанията през миналия месец. Самите курсисти също са нетърпеливи да се докажат.

Два са курсовете, които стартираха в академията досега. „Предприемачество” започна в началото на юни, а месец по-късно и курсът по „Планиране и анализ”. Участниците са доволни и заявяват, че високите им очаквания са оправдани. „Курсовете в академията са много полезни. Това е отлична възможност за мен да натрупам познания и умения, които да ми бъдат от полза за професионалното ми развитие”, коментира Таня Първанова от София. Таня, която е на 30 години и работи в сферата на финансовите услуги, има намерение да премине общо пет курса, за да придобие квалификация за „Фирмен мениджър”. На най-добрите сред успешно завършилите пет курса се предоставя и възможност за 6 месечен платен стаж в Изи Кредит и последващо развитие в компанията.

В курсовете в Предприемаческа академия се работи в малки групи от 8-10 души, за да бъде обърнато персонално внимание на всеки. Всеки курс продължава 30 учебни часа, като теоретичната част се води от преподавател на НБУ, а практическата – от водещи мениджъри на Изи Кредит. Очакванията са есента да стартират и други обучения. Сред тях са „Управление на човешките ресурси”, „Финанси”, „Финансова математика и статистика”, „Съвременни маркетингови теории”, „Управление на проекти”, „Приложение на Excel в управлението” и „Мениджърски компетенции”.

Ask a question Задай въпрос