20.05.2013

Курсистите в Предприемаческата академия ще получат шанс да разработят и финансират свой бизнес проект

news article image

На най-добрите ще бъде предложен също стаж и работа в Изи Кредит, стана ясно по време на Ден на отворените врати на академията

Курсистите в създадената от Изи Кредит и Нов български университет (НБУ) Предприемаческа академия ще разработват и защитават свои предприемачески проекти, а най-добрите сред тях ще получат шанс за финансиране. Това обявиха основателите на финансовата институция Станимир Василев и Неделчо Спасов на Ден на отворените врати на академията в Нов български университет в петък. На събитието присъстваха студенти, млади хора, които тепърва започват своя кариерен път и професионалисти, които желаят да развият своите предприемачески и мениджърски умения.

Създателите на Изи Кредит и деканът на Факултета за дистанционно, електронно и продължаващо обучение към НБУ - гл. ас. д-р Венцислав Джамбазов, представиха целите и програмата на Предприемаческата академия (виж най-долу) и ползите от нея за курсистите. „Инвестицията в образованието се отплаща цял живот. С бизнес партньора ми поне веднъж годишно посещаваме курс в някое от водещите бизнес училища в Европа”, аргументира нуждата от академията Станимир Василев. Двамата с Неделчо Спасов ще водят лично практическите занятия в курса по Предприемачество. В него курсистите ще работят по избрани от тях самите бизнес проекти, които ще трябва да защитят. „За най-добрите идеи ще предложим и финансиране, стига авторите им да са заинтересувани, заяви Неделчо Спасов.

По време на събитието създателите на Изи Кредит споделиха своя бизнес опит, като изтъкнаха, че предприемачеството има огромно значение за просперитета на икономиката чрез работните места и доходите, които създава. „Дали ще открие нови продукти, производствени начини и пазари или ще създаде нови форми на организация, предприемачът прави нещата по нов и различен начин”, заяви Неделчо Спасов. От проучванията се оказва, че основният мотив хората да стават предприемачи не е свързан толкова с възможността да се печелят много пари. „Това дори е една от последните причини, които се изтъкват. Личностното израстване и създаваната в полза на обществото стойност е това, което на нас ни носи най-голямо удовлетворение като предприемачи”, посочи Неделчо Спасов.

По думите на основателите на Изи Кредит предприемачеството обаче крие и сериозни рискове. „Можеш да загубиш страшно много – пари, къща, семейство, приятели”, предупреди Станимир Василев, като даде пример как е рискувал цялото си лично и семейно имущество при старта на Изи Кредит. „Никога не свършвай парите, за да може да реагирате, ако се наложи. Бъдете и позитивни, за да преодолявате трудностите”, посъветваха бъдещите предприемачи те.

 

Първите курсове в Предприемаческата академия ще започнат в началото на юни. Записването продължава.

Ask a question Задай въпрос