01.04.2013

Кредитният консултант е добър съветник при избора на сумата за теглене

news article image

Бързите кредити са все по-популярни и броят на хората, които ги предпочитат за разрешаване на своите финансови проблеми, расте с всеки изминал ден. Как обаче да си гарантираме, че ще изтеглим сума, която наистина можем да си позволим да върнем след това?

Добри идеи в тази посока дава „Наръчник на разумния кредитополучател – 7 полезни съвета за теглене на бърз кредит”, изработен от компанията-лидер в бързото кредитиране – Изи Кредит, с експертното съдействие на Комисията за защита на потребителите. Авторите препоръчват всеки да си води семеен или личен бюджет за месеца. Вноските по кредита трябва да са по-малки от сумата, която остава, след като от месечните доходи се приспаднат всички разходи.

Ключова роля има и кредитният консултант на фирмата-кредитор, който посещава клиента в дома му, за да му отпусне заем и да събира вноските по него. Консултантът е добре запознат с параметрите на всеки кредитен продукт на своята компания и може да ориентира много точно клиента. „Кредитният консултант спестява на клиента и време и главоболия. Той попълва формуляра вместо него и носи парите в рамките на 24 часа директно в дома му. Той съобразява времето и размера на погасителните вноски с индивидуалните възможности на клиента”, обясни Ина Илиева, директор „Корпоративни отношения” на Изи Кредит. Нещо повече, от интерес за самия кредитен консултант е да отпусне сума, която клиентът може да върне. В противен случай това би се отразило на неговия рейтинг и оценката на работата му.

Положителната роля на кредитните консултанти е доказана през годините. Компаниите, които разчитат на тях, имат по-малко просрочени кредити, а клиентите погасяват заемите си по-лесно. Според скорошно проучване на международната агенция за маркетингови проучвания YouGov, съветите и препоръките на кредитния консултант имат решаващо значение за клиентите на бързите заеми – те са по-важни дори от мнението на приятели и близки, и информацията в интернет.

Ask a question Задай въпрос