04.01.2015

Коледен подарък за децата от дома в с. Гурково от служителите на Изи Кредит

news article image

За поредна година служителите на Изи Кредит показаха, че са преди всичко  личности с добри и благородни сърца. В навечерието на един от най-светлите християнски празници - Коледа, те подариха на децата от дом ДДЛРГ „Надежда“ в ботевградското село Гурково красиви играчки за елха. Играчките бяха събрани на традиционното коледно празненство на компанията и бяха занесени в дома в Гурково ден преди Бъдни вечер. Така Изи Кредит допринесе за един по-усмихнат и изпълнен с положителни емоции празник за децата. Компанията поднесе и допълнителна изненада - сладки и шоколадови изделия, закупени с лични средства на служителите.

Това е втората инициатива на Изи Кредит в подкрепа на децата от дома в Гурково за последните няколко месеца. През септември десет от тях посетиха зоологическата градина в София в рамките на еднодневна екскурзия, отново подарък от компанията. Децата успяха да се порадват на всички животни на територията на зоокъта, повозиха се на най-атрактивната въртележка в комплекса, а след това получиха и персонални подаръци от Изи Кредит – торбички и ранички, пълни с лакомства, сокчета, флумастри и книжки за оцветяване. „Благодарим много на компанията. Децата го оценяват. За тях това означава много”, заяви след екскурзията в зоопарка Веса Маркова, директор на ДДЛРГ „Надежда“.

Домът в Гурково е от социалните заведения в България, които получават за съжаление подкрепа по-рядко, именно затова и Изи Кредит реши да зарадва децата отново. Възпитаниците на дома са общо 12, на възраст от 4 до 7 години.

През годините Изи Кредит нееднократно е подпомагала деца в неравностойно положение от различни заведения в България като част от програмата си за корпоративна социална отговорност.

Ask a question Задай въпрос