10.02.2014

Клиентите на Изи Кредит са сред най-доволните в Източна Европа

news article image

Клиентите на Изи Кредит, най-популярният доставчик на парични заеми в България, са сред най-удовлетворените от услугите и обслужването на компанията, сравнено с подобни компании в Източна Европа. Това показва национално проучване на ТНС ББСС, една от големите маркетингови агенции в България. 

По специален TRI*M индекс, измерващ степента на обвързаност на клиентите с компанията, Изи Кредит достига стойност 86, което я нарежда сред най-високо оценените доставчици във финансовия сектор в Източна Европа. За сравнение, средната оценка за бранша в региона е 72, а нормата при най-удовлетворените е 80. В допълнение, преобладаващият дял от клиентите на компанията – над 50%, са не само доволни от нейните услуги, но и готови да я препоръчват на свои познати и близки, показват още данните на ТНС ББСС.

Резултатите на Изи Кредит са над източноевропейските норми по 3 от 4-те основни индикатора за клиентска удовлетвореност – оценка на компанията, препоръка и предимство пред конкуренцията. По отношение на четвъртия индикатор – готовност за повторно ползване, компанията постига ниво, което е в нормата за региона.

Високата удовлетвореност на клиентите на компанията се дължи най-вече на висококачественото персонално обслужване, което Изи Кредит осигурява чрез своите кредитни консултанти и кол център, и бързината при отпускане на заем.

Наскоро друго проучване на ТНС ББСС показа, че Изи Кредит е най-популярната марка на пазара на бързи заеми в момента. Това е марката, която всеки четвърти българин асоциира с „бързи заеми”. Изи Кредит изпреварва значително своите конкуренти и по останалите критерии за разпознаваемост. Данните са от отговорите на 1000 пълнолетни българи и се събират регулярно на всяко тримесечие.

Ask a question Задай въпрос