21.02.2023

Как и за какво харчи всяка зодия?

news article image

Начинът, по който харчим пари, разкрива много за нас: вкус, ценности, стремежи, култура, удоволствия, приоритети. Но най-вече разкрива нашите навици, малките поведенчески избори, които ни правят това, което сме.

Много от тези навици са наследени от нашето възпитание и са оформени от настоящите ни финансови реалности, но нашите зодиакални знаци също имат изненадващо голямо влияние върху това как и за какво харчим парите си.

Допитахме се до астролозите на Изи Kредит (с намигване, разбира се) и ето какви финансови характеристики изпъкнаха за всяка зодия:

Овен

Тук няма изненада: Овенът работи усилено и харчи усилено. Овенът обича да постига целите си, особено ако са трудни. Така се отнася и към покупките и спестяванията. Един овен е в състояние да оправдае покупката и на най-скъпата вещ, но в същото време може да е спартански дисциплиниран, когато стане дума за спестявания.

 

Телец

Любители на скъпите и луксозни неща, Телците обичат да си угаждат. Купуват скъпи, но в същото време много качествени вещи, което все пак е по-добре от това да се захласват само по високата цена. Прословутата им практичност им помага да запазят капчица здрав разум и да обезпечат и бъдещето си, като спестяват и за бъдните дни, в които ще им се иска да се глезят.

 

Близнаци

Близнаците искат да преживят и да притежават всяко едно от безбройните хубави неща, които този свят предлага и го искат колкото се може по-скоро! Те често менят мнението си и затова пазаруват по много и спонтанно. Не е изключено да са мечтали дълго за дадена вещ, да я купят и още на следващия ден да са си казали “Хм, това не ми харесва вече, искам нещо ново”.

Добрата новина за тези пословични прахосници е, че все пак умеят да пестят, защото сред всички харчещи самоличности има и една пестелива. Така, в края на краищата, Близнаците успяват да утолят жаждата си за разнородни покупки.

 

Рак

За чувствителните раци, често скрити под външността на непукисти, създаването на спокойствие и уют е водещо при харченето.

Раците обичат дома и семейството си, обичат да градят и укрепват дома си с какви ли не придобивки. Раците харчат много за предмети, които смятат, че създават безопасност и комфорт.

Понякога не успяват да си направят добре сметката и купуват прекалено скъпи вещи, само защото смятат, че им носят уют и удобство.

 

Лъв

Ако има цар на харченето сред зодиакалните знаци, то това е Лъвът. Представителите на този знак обичат хубавия живот и не се скъпят. А още повече обичат близките си и ги обсипват с подаръци.

Присъщата им огнена страст им помага да горят в работата си, а това им помага да печелят по-лесно повишение и съответно - да печелят повече пари, които после да харчат с удоволствие.

Хората от зодия Лъв са и най-склонни да вземат кредит, за да получат желаното.

 

Дева

Известни като организаторите на зодиака, Девите не само имат стриктна финансова култура, но и записват всичко прилежно в подробни таблици и по цветове. Знаят къде отива всеки лев, кое колко струва и колко пари ще останат в края на месеца. Това обаче изобщо не означава, че са стиснати. Не, те просто обичат финансите им да са в ред.

С готовност харчат за благотворителност, но е добре да не забравят да отделят и за самите себе си - компенсация за усилената работа по планиране и разпределение на бюджета.

 

Везни

Изумително е да наблюдаваме финеса, с който Везните харчат безумно много за красиви вещи, но в същото време успяват да поддържат финансовия си баланс както само една Везна може.

Влюбени в красивото, Везните не се скъпят да пазаруват всичко, което ухае добре, изглежда добре и ги кара да се чувстват добре. В същото време не забравят да отделят пари настрана и така да поддържат баланса между приходи и разходи.

 

Скорпион

Финансовите умове на зодиака. Харчат само за най-необходимото, защото всичко останало инвестират с едничката цел да спечелят възможно най-много. Скорпионите обичат да са крачка напред пред останалите и се интересуват от всичко, което ще им помогне да постигнат целта, включително и във финансовата сфера.

Тези техни качества им помагат да са абсолютно обезпечени финансово за години напред.

 

Стрелец

Трудно ще срещнете стрелец, който да харчи за вещи. Но за курсове за личностно развитие, пътешествия, книги - стрелците са първи! За тях светът е повече духовен, отколкото материален и затова инвестират смело в нематериални придобивки.

Но понеже няма идеални хора, дори Стрелците са склонни на импулсивни покупки, които често оправдават с “за душата”, но всъщност са продиктувани от чиста суета.

 

Козирог

Тази зодия се чувства добре само когато се катери нагоре към върха. Обича скъпите и качествени неща, а още повече обича да ги купува с намаление. Козирозите обичат сигурността и затова целенасочено изграждат план за стабилното си финансово бъдеще. Няма да ги видите да харчат за преходни модни прищевки.

 

Водолей

Хората от тази зодия първо мислят, после харчат. Те обичат да имат поглед върху цялата картина на финансите си и от тази по-висока перспектива да преценяват дали нещо си заслужава да се купи или не.

Увличат се по новите техно джаджи, но и с готовност подкрепят местни производители на храна и козметика, например.

С готовност помагат и на близките си, когато са финансово затруднени.

 

Риби

Макар да не са материалисти, Рибите често са добре обезпечени финансово, защото умеят да привличат изобилието на своя страна. Просто така са устроени.

За да владеят добре потока на парите и да не се окажат в плен на необмислено скъпи покупки, е добре да се допитат до финансов съветник или приятел, който да играе ролята на котва в материалната реалност на парите.
 

Ask a question Задай въпрос