01.08.2022

Как да влезем във форма без да харчим излишно

news article image

Няма никакво съмнение, че спортът е изключително важен за здравето и начина, по който изглеждаме. Защо тогава ни е толкова трудно да поддържаме форма? Защо си намираме най-различни оправдания, за да не ходим в залата или на игрището?

Сред най-честите оплаквания са “много е скъпо да се спортува” и “сигурно ми трябват сложни програми и изтощителни диети”.

Готови сме веднага да ви опровергаем с надеждата наистина да се решите на тази важна стъпка за здравето си и да се захванете с редовен спорт.

10 хиляди крачки без захар

Това е най-лесната и напълно безплатна рецепта за влизане във форма - да правите по 10 хиляди крачки на ден и да не ядете сладко. Спазвайте го в продължение само на 21 дни и ще видите резултата. Обещаваме, че няма да ви се иска да спирате след това.

Уличен фитнес

На все повече места в парковете изникват обособени зони за фитнес на открито. Използват ги най-вече децата, вместо катерушки, но всъщност те са предназначени именно за развиване на спортни навици у всички хора, без значение от доходите им.

Изберете маршрут, който след 5 хиляди крачки да ви отведе до такъв уличен фитнес и обиколете висчки уреди. Направете на всеки от тях 3 серии с по 15 повторения и ще получите хубава тонизираща тренировка с нулев бюджет.

6-месечна карта за фитнес

Когато човек е платил, по-трудно се отказва. Използвайте този трик и върху себе си и вземете 6-месечна карта за фитнеса. Да, първоначалната инвестиция може да ви се стори голяма, но всъщност за колкото по-дълъг период е картата, толкова е по-ниска цената на едно посещение.

Ако трябва, обърнете се и към Изи кредит за заеми онлайн, но направете тази важна инвестиция за отличната си форма.

Домашен фитнес

Има хора, които не обичат да са в прекалена близост с непознати, още повече в такава разгорещена обстановка като фитнеса. Ако сте сред тях, просто си направете фитнес у дома. Има най-различни удобни комбинирани уреди, с които да правите абсолютно пълноценна тренировка в уюта на дома си. Ако сумата ви се вижда висока, консултирайте се с Изи Кредит калкулатор и преценете дали няма да ви е удобно да купите уреда с кредит, а после да изплащате на равни вноски.

Който и начин за спортуване да изберете, бъдете постоянни, но без да се фокусирате върху резултатите. Просто тренирайте. Добрата форма ще дойде от самосебе си само след два месеца активен начин на живот.

Ask a question Задай въпрос