26.12.2021

Как да се забавляваме и да пестим пари едновременно?

news article image

Стане ли дума за пестене на пари, първият разход, който се орязва, е за забавление.  Ходенето на кино, пътуванията, излизането с приятели навън...всичко това струва пари и превръща пестенето в мираж.

Това означава ли, че трябва да се откажете от добрите моменти, за да успеете да спестявате? Въобще не! Предположението, че трябва да харчите пари, за да се забавлявате, е точно това: предположение.

Бюджетирането и наслаждаването на живота са две неща, които не трябва да си противоречат. Всъщност, в процеса на пестене на пари  може да откриете куп нови начини за забавление, които да ви доставят нови приятни емоции без да ви разоряват.

Готови ли сте да разберете как да спестите пари, да останете в рамките на бюджета си и да живеете пълноценно? Вижте как можем да се веселим и спестяваме едновременно.

Безплатни културни събития

В повечето големи градове се организират безплатни културни събития. Дори да не можете да отидете на концерт на голяма звезда, често независимите музиканти ще ви донесат удоволствието от истинското изкуство, без да давате половината си заплата за това. 

Просто потърсете по-упорито, защото безплатните събития рядко имат шумна реклама. Огледайте се за обяви на вратата на кварталното читалище или в големите културни онлайн справочници.

Станете доброволец на филмов фестивал или арт фестивал

Организацията на фестивал не е лесна работа и винаги се търсят доброволци. Работи се без заплащане, но пък получавате безплатен вход за всички събития от фестивала. А и може да сте много по-близо до любимите си изпълнители, отколкото всеки притежател на ВИП-билет.

Търсете онлайн оферти

Сайтовете за оферти са прекрасен начин да спестите пари без да пестите от забавления. Винаги проверявайте първо там, когато ви се иска да отидете на маникюр, на концерт или дори да си направите медицинско изследване.

Когато ви попадне изгодно предложение, дори да не разполагате с пари в момента, може да се доверите на EasyCredit, които ще ви съдействат бързо с нужната сума.

След това плащането е на по-малки вноски, което ще ви помогне да държите бюджета под контрол.

Можете също да последвате фен страниците на всичките си любими марки и проверявайте редовно за ексклузивни сделки, ранни разпродажби и оферти за спестявания.

Разходки сред природата

Има ли нещо по-приятно от разходка сред природата във всеки сезон от годината? Нашата страна е богата на природни гледки дори на няколко километра от града, в който живеете. Вземете по един сандвич от вкъщи, термос с чай и съботното приключение е готово!

Тематични вечери у дома

Не е нужно да се срещате в приятелите си в скъпи ресторанти и барове. В уюта на дома можете да създадете също незабравима парти атмосфера, при това с любимата ви музика, домашна качествена храна и без опасност от неприятни непознати на съседната маса.

 

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист.

Ask a question Задай въпрос