18.10.2023

Как да преживеем финансово новия сезон

news article image

Смяната на сезоните може и да е нормален природен процес, но всеки от нас знае каква тежест във финансов план е идването на зимата, особено ако имате малки деца.

Как и откъде да осигурите средства за попълване на гардероба със съответните за сезона дрехи и обувки, как да отговорите на нуждата от спешни пари за поръчка на учебници или смяна на гумите на колата - ние от EasyCredit разбираме от пари и как да ги управляваме успешно.

Колко пари ще са ти нужни

Не е нужно да се купува всичко за новия сезон наведнъж. Можеш да посветиш различните месеци на различни покупки и така да олекотиш бюджета. Септември е времето за тетрадки и учебници, но и през октомври е подходящо време за търсене на якета и обувки.

Гумите на колата пък могат да се сменят със зимни чак в началото на ноември или когато дневните температури са под 7 градуса.

Отоплителният сезон също представлява голям разход, но и той може да се разпредели във времето.

Едно такова разпределение на харченето ще ти позволи да управляваш парите си по-добре.

Ако излезе разход, който не си предвидил или учебниците се окажат по-скъпи, винаги можете да разчиташ на бърз кредит онлайн от Easy Credit. Той ще ти позволи да посрещнеш разхода си веднага, а да възстановиш парите с удобно разсрочени вноски.

Провери какво имаш налично у дома

Много често се впускаме в покупки в началото на новия сезон без да сме проверили дали на дъното на гардероба не се крие съкровище - почти ново яке от миналата година или чифт боти, на които така и не им дойде времето, защото предната зима беше топла…

Едва след като преровиш шкафовете и видиш какво реално ти трябва, тогава се впусни в пазаруване само на най-необходимото.

Продай ненужното

Да продаваш запазените си, но ненужни за теб вещи е един от лесните начини да се изкарат малко допълнителни пари. В този момент още много хора като теб търсят по-изгодно яке или запазена жилетка - защо да не им предложиш онези, които не носиш срещу малка сума?

Огледай се за изгодни алтернативи

Ако искаш да си господар на парите си, постарай се да не ги даваш за ненужни емблеми. Невинаги скъпото означава качествено, така че не се води само по цената, когато купуваш нещо.

По-добре наблегни на важните характеристики на продукта, вместо само на марката му и може да се окаже, че по-евтиното понякога е по-хубаво.

 

 

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист.

Ask a question Задай въпрос