20.01.2022

Как да преминем през финансово най-тежкия месец от годината

news article image

Януари е месец на новото начало, на големите цели, на големите намаления в магазините…и на голямата липса на финанси.

Всяко семейство е посрещнало празниците в края на годината подобаващо, но през януари го очакват едни от най-високите сметки за отопление, много дни преди следващата заплата в края на месеца, непредвидени разходи за лекарства и какво ли още не.

Ако имаше класация на най-тежките и най-леките във финансово отношение месеци, януари щеше да е Кралят на оскъдицата.

За щастие, финансите в едно семейство подлежат на препланиране и преразпределяне и можем с малко хитрини да направим така, че да преминем през януари по-спокойно във финансово отношение. Ето какво може да направите:

Разсрочване на сметките за отопление

Договорете разсрочено плащане на сметките.

При този вид плащане сметките се разпределят равномерно през цялата година, за да не се налага да плащате космически сметки през зимата за сметка на безгрижно лято.

Първо продавай, после купувай

Да поднови гардероба си изгодно е мечта на всяка жена. И през януари магазините се стремят да предложат най-ниските цени на зимните си колекции, за да отворят място за пролетни модели.

Изкушенията дебнат на всеки ъгъл, но преди да им се отдадете, направете основен преглед на наличните си дрехи и се опитайте да спечелите пари от тях като ги продадете.

Може да се окаже, че в дъното на гардероба лежат забравени прекрасни пуловери и панталони, които ще ви донесат онова усещане за обновление, от което се нуждаете.

Януарско предизвикателство “Не харча нищо”

Опитайте се да превърнете дефекта в ефект - нека януари е месеца, в който да се опитате да не харчите нищо или да харчите само за най-важните неща - храна, лекарства. Ще се изненадате как едно такова “предизвикателство” ще ви помогне да осъзнаете, че всъщност имаме достатъчно за живеене и само импулсивните покупки са тези, които ни нарушават баланса.

Как да изкарам до следващата заплата

Наясно сме, че понякога, въпреки всички опити за пестене, парите просто не достигат. Когато това е реалността и в приятелските семейства, можете да си помогнете с кредит до заплата, вместо със заем от близки.

Бързите кредити се отпускат лесно и често само срещу лична карта, за кратки срокове и ясни схеми на разплащане. Така можете да си подпомогнете бюджета и с малка сума - колкото да стигнете до следващата заплата.

Препоръчваме ви да направите точна сметка колко пари са ви нужни и да изтеглите толкова, не повече. Така ще държиет бюджета си под контрол и няма да се изкушите да харчите излишно.

 

 

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист. Настоящата статия е представена от „Изи Асет Мениджмънт“ АД, собственик на търговската марка Изи Кредит, с рекламна цел.

Ask a question Задай въпрос