08.09.2023

Как да оцелеем по време на намаление

news article image

На границата между два сезона настъпва осезаемо оживление по магазините. Започват големите сезонни намаления. Сега е моментът, в който на символична цена можете да купите всичко онова което си харесвахте в началото на сезона, но беше прекалено скъпо за бюджета ви.

Често обаче големите намаления ни устройват капан - уж цените са по-ниски, а ние в крайна сметка сме похарчили повече пари, отколкото сме предвидили и сме си купили неща, които…е, ами не са май точно по наш вкус, но са били “ужасно изгодни”.

В Изи Кредит много обичаме шопинга, но обичаме и да си правим добре сметката, затова ще ви споделим няколко съвета за това как да оцелеете финансово по време на намаления:

Определете предварително колко пари ще похарчите

Това е единственият начин, по който няма риск да изпразните банковата си сметка и да не знаете как да завърите месеца.

Ако нямате предварително заделени пари, бърз кредит онлайн ще ви помогне да набавите необходимата сума. Както знаете, парите се отпускат лесно, често  срещу лична карта и още в същия ден ще можете да се впуснете в лов на оферти.

Как да решите колко пари ви трябват

Това е друг важен въпрос, благодарение, на който ще планирате правилно своята шопинг стратегия. Ще решите колко пари ви трябват, като направите списък с нещата, които искате да си купите и за които конкретно ще търсите оферти.

Проверете цените на всичко желано онлайн и с помощта на Изи Кредит калкулатор определете сумата на бързия кредит и размера на вноските, с които ще погасявате.

Ето, вече имате финансов план, сега да тръгваме на пазар:

Следете цените онлайн

Един от плюсовете на онлайн пазаруването е, че можете да следите промяната на цените едва ли не в реално време. Напълнете виртуалната кошница с желаните продукти - дрехи, уреди и т.н и не приключвайте поръчката. В следващите дни, ако има намаление на цените, това ще се отрази на крайната сума. Така лесно ще видите дали има реално намаление или търговеца подвежда в рекламните си банери.

Пазарувайте в реални магазини

След като сте проверили цените, много по-добре е да отидете на място в магазина и да премерите дрехите, които сте си харесали. Или пък да пробвате уреда, да го усетите в ръцете си. Често очакванията ни се разминават с реалността и е добре да установим това преди да сме се разделили с част от определения за пазаруване кредит.

И накрая, но не на последно място… 

Преди да се впуснете в купуване на нови дрехи, проверете дали нямате много подобни в дъното на гардероба. Така няма да се окажете с две еднакви рокли, а ще използвате парите, взети с бърз кредит онлайн за нещо наистина ново и наистина изгодно.

 

 

Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист.

Ask a question Задай въпрос