01.04.2020

Изи съвети: Останете вкъщи – идеи за игри за цялото семейство

news article image

С настъпването на пролетта и все по-топлото време навън ще ни става все по-трудно да ограничаваме излизанията си. Особено ако сме с деца, които не могат да играят в парка и пред блока или да излизат с приятели. Ето няколко лесни съвети как да разнообразите времето си и да прекарате незабравими часове заедно, които ще ви създадат и много красиви спомени!

Игри за вкъщи

  • Сгответе заедно. Обикновените бъркани яйца стават по-вкусни с някоя интересна добавка – попитайте децата за идеи и експериментирайте смело. Стандартните сандвичи на парти грила стават забавни с различни декорации от сурова чушка или морков. С обикновено бисквитено тесто можете да направите бързо хапване, а децата могат да изрежат бисквитите в различни форми, които сами си измислят. А дали не е време да покажете и скритите семейни рецепти за питка, баница и козунак.
  • Направете си домашен боулинг. Трябва ви само плажната надуваема топка, десет празни кутии от сок за кегли и дълъг коридор. Не е нужно дори да знаете правилата, можете да си измислите свои.
  • Организирайте битка със снежни топки...от навити чорапи.
  • Устройте си къмпинг...в хола. Ако в семейството сте любители на спането на открито, може би в този сезон ви липсва отскачането до планината или язовира. Но палатка може да разпънете дори в хола, а дори и тя не ви е нужна. Можете да подредите няколко стола или по-високи мебели в кръг и да покриете със стар чаршаф. В палатката можете да се съберете да си разказвате забавни истории или да се усамотите и да почетете книга.
  • Направете си сами Формула 1 с картон и тиксо. Повдигнете няколко импровизирани писти на ниската маса в хола или на друга мебел и си устройте състезание с малки колички. Който спечели може да реши какво да има за вечеря!
  • Потърсете съкровище...Скрийте няколко различни дребни предмета из цялата къща и помолете останалите да ги намерят, като им подготвите забавни указания и гатанки, с които да ги търсят.
  • Ако имате слънчев балкон или двор, сега е подходящ момент да си направите семейна градинка с различни подправки, а защо не и плодове и зеленчуци. Малки доматчета, ягоди, чубрица и босилек са само част от растенията, които можете да гледате дори и на терасата. А лавандулата ще ви спаси от досадните комари, които чакаме да се появят всеки момент.
  • Направете си домашна пиеса. Можете да изиграете приказка, която знаете, или изцяло да си измислите историята. Разпределете задачите – кой да отговаря за костюмите, кой за написването на текста, кой за декорите, и решете кой каква роля ще играе. Представете пиесата пред бабите и дядовците с видеочат. Това със сигурност ще ги зарадва!

Сега ни се отдава възможност да прекараме повече време със семейството и децата си и да открием нови неща един за друг, които да ни сплотят още повече.

Ask a question Задай въпрос