05.04.2023

Изи Кредит води пролетното хоро за 12-та поредна година във Велинград

news article image

„Пролетно хоро“ за 12-та година е празник  и за гостите, и за жителите  на Велинград. А Изи Кредит традиционно се хвана на хорото и тази година, като партньор на това мащабно и атрактивно събитие, което привлича над 1 500 участници и зрители от цялата страна. 

В различните издания на фестивала са участвали ансамбъл „Пирин“, Лилия Семкова, народните  изпълнители  Янко Неделчев и Георги Вардев, Мариам Маврова, оркестърът  на Иво Ралчев и едни от най-добрите оркестри в България „Роял бенд“, Благоевград. „Пролетно хоро“ събира на едно място хора на различна възраст и с различен социален, икономически и образователен статус  с една основан цел - да популяризират българския фолклор, песенен и танцов, и да играят заедно български народни хора. 

В рамките на един ден във Велинград се провеждат индивидуално представяне на всички участващи танцови формации и клубове на закрита сцена и фолклорно парад дефиле - пъстро шествие, което преминава през целия град. Фестивалът завършва на открито с фолклорен оркестър на живо и танци на открито.

За първи път фестивалът „Пролетно хоро“ се провежда през 2012-а г. и отдавна има своето заслужено място в програмата за фестивали и събори на  Министерството на културата и Министерството на туризма. Той се подкрепя и популяризира  и от  Европейската асоциация на фолклорните фестивали - ЕАФФ.

Като партньор на фестивала „Пролетно хоро“, Изи Кредит за пореден път показва, че освен компания за бързи кредити, носи отговорност към пазенето на традициите и представянето им по близък до хората начин. 

До нови срещи догодина!
 

Ask a question Задай въпрос