22.09.2013

Изи Кредит ще подкрепи най - големия досега Софийски маратон 2013

news article image

Компанията-лидер в бързите кредити – Изи Кредит, ще подкрепи едно от от най-големите и вълнуващи спортни събития в България през последните три десетилетия – Софийски маратон. Тридесетото юбилейно издание на маратона ще стартира на 6 октомври от 09.30 часа пред Национален стадион „Васил Левски”, а най-добрите в общо трите дистанции - 6 км, 18 км и 42 км (маратонско бягане), ще си разпределят награден фонд от 25 хил. лв. Всеки може да се запише за участие, като се регистрира на www.maratonsofia.com. На сайта има пълни подробности за регламента, трасето и условията за участие. Номерата за участие в състезанието ще се раздават на обособен пункт пред ст. „Васил Левски” от 2- ри до 6- ти октомври включително.

Организатори на Софийски маратон 2013 са Асоциация спорт в свободното време, Българския олимпийски комитет и Столична община. Изи Кредит е генерален спонсор. „Запален бегач съм и съм участвал в няколко маратонски състезания, в това число и извън България. Усещането да си част от такова събитие е невероятно. В Изи Кредит сме фенове на спортуването за здраве и удоволствие и смятаме, че това е важно за обществото. Тази година организирахме големи спортни празници под наслов Спортувай с Изи Кредит в твоя градв седем български града. Ще продължим да подкрепяме важни и интригуващи за обществото спортни събития”, коментира Станимир Василев, председател на Съвета на директорите на Изи Кредит.

Хиляди вече са заявили желанието си да се включат в маратона. Ще участват и няколко стотин чужденци от Великобритания, Испания, Италия, Белгия, Норвегия, Швеция, Франция, САЩ, Германия, Сърбия, Гърция, Турция, Полша и Румъния и Македония. Организаторите очакват тази година двойно повече състезатели в маратона. „Тази година нивото е много по-високо от миналата. Амбициите ни са скоро Софийския маратон да стане част от семейството на големите европейски маратони”, заяви Даниел Дуков от Асоциация спорт в свободното време.

Ask a question Задай въпрос