18.05.2015

Изи Кредит ще подкрепи 6-тото издание на спортния празник „Тереза Маринова и приятели”

news article image

Водещата финансова институция в България - Изи Кредит, ще е спонсор на едно от най-вълнуващите за децата спортни събития в страната – „Тереза Маринова и приятели”. Шестото издание на лекоатлетическото състезание ще се проведе на 23 май 2015 г., от 10.00 часа, на стадиона на Национална спортна академия (НСА). 

Събитието се организира в партньорство с Българска федерация по лека атлетика и Министерство на младежта и спорта, с подкрепата на НСА. Негов патрон е Тереза Маринова, олимпийски шампион на България в тройния скок от игрите в Сидни през 2000 г. Целта на проявата е да привлече интереса на децата към леката атлетика и спорта.

В надпреварата в отделните дисциплини се очаква да участват над 600 деца от цялата страна на възраст от 6 до 12 години. На събитието ще присъстват известни настоящи и бивши български лекоатлети. Подробности за предстоящия спортен празник ще бъдат представени на пресконференция, която ще се проведе на 21 май 2015 г., от 11.00 часа, в прес клуб "България" на ст. "Васил Левски".

С годините „Тереза Маринова и приятели“ се превърна в ежегоден турнир по лека атлетика, който дава възможност за изява и развитие на децата по един приятен и забавен начин. Броят на участниците в досегашните издания на турнира надхвърля 2500. „Целта ни е да мотивираме децата да се върнат на стадиона и да развиват спортния си потенциал и талант. По този начин компенсираме и липсата на достатъчно състезания за тях, което често ги демотивира да се занимават с лека атлетика и спорт като цяло”, обясни патронът на празника Тереза Маринова.

Изи Кредит има честта да е спонсор на празника „Тереза Маринова и приятели” за първа година, но подкрепя масови спортни събития от години, в това число и редица такива с благотворителна цел. Компанията вече две години поред е генерален спонсор и на Маратона на София, а тази година отново ще подкрепи организирането му. „Стремим се да сме полезни на обществото не само с основната си дейност, но и като подкрепяме важни за обществото проекти и каузи, които подобряват средата за живот. Подкрепяме празника „Тереза Маринова и приятели”, защото неговите цели съвпадат с тези на компанията, а именно - децата ни да спортуват повече и да са по-здрави”, заяви Станимир Василев, председател на съвета на директорите на Изи Кредит. 

Ask a question Задай въпрос