01.10.2014

Изи Кредит се нареди след осемте най-силни отбора по минифутбол на SOFIA CHAMPIONS CUP

news article image

Футболният Изи Кредит, многократен шампион в многобройни турнири,потвърди за пореден път, че е сред най-класните корпоративни отбори в България. Тимът достигна до четвъртфинал в първия по рода си турнир SOFIA CHAMPIONS CUP, събрал най-добрите отбори по минифутбол в страната и организиран в подкрепа на децата от дом „Асен Златаров” в квартал „Надежда”.

В турнира участваха състави, водени от известни настоящи и бивши футболисти, сред които Станислав Ангелов и Владимир Андонов-Тапата от Левски, Тодор Тимонов, играл в Локомотив Пд и ЦСКА, Валентин Найденов, бивш защитник на ЦСКА и Литекс и други.

В груповата фаза на турнира Изи Кредит се класира първи в своята група след две победи над Ахелой (Бургас) и Vila Mark, и равенство със 100 години слава. На четвъртфинала обаче загуби от силния отбор на Клетката с 0:3. Резултатът не отговаря на показаното на терена, тъй като двубоят беше равностоен. Решаваща се оказа и съдийската грешка при първия гол на Клетката, когато топката не беше преминала голлинията, но реферите зачетоха попадението. Контузиите на ключови играчи в тима на Изи Кредит също попречиха на отбора да разгърне напълно потенциала си.

Отборът на Изи Кредит обаче постигна най-важната си цел в турнира – подкрепата за децата от дом „Асен Златаров”. С част от приходите от такса-участие на всички тимове ще бъде изградена спортна база в дома. След края на турнира ще бъде организиран и специален благотворителен търг, на който всеки присъстващ ще може да закупи футболна тениска на популярни действащи и бивши футболисти, с цел набирането на по-голяма парична сума в полза на децата. В инициативата вече се включиха известните футболисти Михаил Александров, Венцислав Христов, Владимир Гаджев, Иван Иванов, Илиан Мицански, Цветан Генков, Емил Гъргоров, Павел Виданов, Пламен Илиев, Александър Тонев, Кирил Десподов, Дарко Тасевски и няколко звезди от САЩ `94. Те дариха свои фланелки, които ще бъдат предложени на търга на символична цена.

Именно подкрепата за децата от дом „Асен Златаров” беше и един от основните мотиви на футболистите на Изи Кредит да участват в SOFIA CHAMPIONS CUP, като те дори предоставиха свои лични средства. Само преди три месеца служителите на компанията дариха дрехи и лични средства на децата в дома, като ги изненадаха и с три големи торти, много шоколади, вафли и лакомства.

Ask a question Задай въпрос