11.05.2016

Изи Кредит със социална активност за инициативата „Здравословното хранене“ в град Котел

news article image

В унисон с политиката си на социално-ангажирана компания Изи Кредит за пореден път показа, че здравето и обучението на българските деца са особено важни за цялото общество. Финансовата институция се включи в проект за „Здравословното хранене“, проведен през април на територията на град Котел. Периодът на провеждане на инициативата в града съвпадна с датата на тържественото отбелязване на 195 годишнината от рождението на Георги Стойков Раковски. Основната цел на социалния проект беше да се съберат средства за подпомагане на професионалната паралелка „Готвач“ към СОУ „Г.С.Раковски“ в гр. Котел.

Дарението, което компанията Изи Кредит направи, беше използвано за закупуването на продукти за приготвяне на здравословно ястие, наречено „Юнашки тиган“. Майсторите му бяха самите бъдещи шеф-готвачи на училището. Всяка порция от вкусната гозба беше продадена на символична цена с цел събирането на допълнителни средства за професионалната паралелка “Готвач“ към СОУ „Г.С.Раковски“. По този начин настоящите и бъдещи ученици ще могат да придобият нови умения, както и да получат повече възможности за достигане на кулинарни върхове в своята бъдеща кариера.

Освен с дарение, Изи Кредит се включи активно и с раздаването на подаръци за присъстващите гости и жители на града.Ask a question Задай въпрос