10.06.2024

Изи Кредит с принос към десетото издание на "Любимото ми хорце" в Плевен

news article image

За поредна година Изи Кредит подкрепи националния фолклорен фестивал "Любимото ми хорце" в град Плевен. Събитието се проведе на 8 юни в Летния театър на парк „Кайлъка“ и събра стотици любители на българския фолклор, както и многобройна публика, която с огромна радост и признателност аплодира танцьорите от различни възрасти и градове от цялата страна. Освен с финансови средства Изи Кредит подкрепи събитието като предостави и предметни награди на всички 20 танцови състава, взели участие във фестивала.

Джейлян Демирев е  организаторът на този вдъхновяващ фестивал. Преди повече от 15 години основава и Клуб "Северняците", който наброява близо 300 души на възраст от 6 до 68 години. На 24 май 2018 г. клубът изиграва 65 автентични хора за 1 час и 25 минути без прекъсване на площада в град Плевен, отбелязвайки 10-годишнината от създаването на клуба и 55-ия рожден ден на ръководителя му. С това постижение кандидатства за Рекордите на Гинес.

Фестивалът "Любимото ми хорце" е доказателство, че българският фолклор продължава да живее с всяко следващо поколение. А ние се стараем непрекъснато да допринасяме за запазването на културното наследство и активно да подпомагаме местните общности, защото успехът на една компания може да бъде измерен не само във финансови резултати, но и в приноса й към обществото.

Ask a question Задай въпрос