03.07.2024

Изи Кредит с поредна зелена акция от програмата “Аз засадих дърво. А ти какво добро направи днес?”

news article image

Под мотото „Аз засадих дърво. А ти какво добро направи днес?“ в края на 2023 г. стартирахме дългосрочна програма по залесяване в района над с. Железница в Природен парк “Витоша” със засаждането на над 1000 иглолистни фиданки. Инициативата е част от нашия дългосрочен ангажимент за облагородяване и поддръжка на горски площи, както и за извършване на допълнителни дейности за опазване на природата.

За да проверим колко от засадените дръвчета са успели да се захванат, на 01.07. организизахме нова акция, в която с помощта на представителите на горското стопанство почистихме над 3 дка от района и окопахме насажденията, за да гарантираме, че ще продължат да се развиват в благоприятни условия. Усърдният ни труд завърши със сглобяването на 13 къщички и хранилки за птици, които в дух на екипност и веселие, закрепихме на дърветата.

Работим с ясното съзнание, че действията ни оставят следа върху околната среда и хората. Това, което винаги ни е мотивирало в реализацията на всички наши проекти, е опазването на природата и по-добрия живот. Повече от сигурни сме, че със съвместни усилия и ангажираност можем да постигнем устойчиво бъдеще за нас и за следващите поколения.

 С малки, но значими стъпки всеки ден - заедно ще направим света по-добър!

Ask a question Задай въпрос