04.02.2021

Изи Кредит с още сърца за капачки

news article image

Изи Кредит продължава с инициативата за събиране на пластмасови капачки

Миналата година поставихме поредните 4 нови контейнера за събирането им в градовете:

  • Русе,
  • Добрич,
  • Първомай и
  • Козлодуй.

 

„Сърцата“ бяха поставени в близост до офисите на компанията или на специално избрана локация в съответния град след предварително одобрение от общините. Проектът се реализира в много общини в цялата страна, които на свой ред също отделят пластмасовите капачки като част от събралата масова обществена подкрепа кампания „Капачки за бъдеще“.

В Русе сред най-активните участници в кампанията са децата

Учениците в ОУ „Тома Кърджиев“, където е поставено „сърцето“ на Изи Кредит са напълнили цял контейнер само за няколко месеца. Първенец сред новите градове със „сърца“ е Добрич, където всеки месец се пълнят по два контейнера с капачки, а със средствата събрани от тях е подпомогната местната болница. Съдържанието на контейнерите редовно се предава в определените за целта пунктове от колегите ни по места.

Мнозина събират пластмасовите капачки не само за да пазят природата и да се борят с проблемите със замърсяването, но и за подпомагане или да се изпозлват за закупуването на кувьози за недоносени бебета.

Изи Кредит се включи в начинанието през пролетта на 2019 година и периодично разполага нови и нови „сърца“ за събиране на капачки в различни населени места, където компанията има  офиси.

Ask a question Задай въпрос