06.10.2013

Изи Кредит подкрепи най-големия 30-ти юбилеен Маратон на София

news article image

На 6 октомври пред Националния стадион „Васил Левски” се проведе поредното издание на Софийския маратон. Изи Кредит. беше генерален спонсор на събитието, подкрепяйки за пореден път грижата за здравето на хората и доброто им физическо състояние. Маратонът на София се превърна в един от най-интригуващите в историята на града, заради присъствието на най-изтъкнатите български маратонци и чужденци със силни резултати. Мароканецът Ласен Мокраджи и най-добрата българска атлетка на средни и дълги разстояния в момента - Силвия Дънекова, спечелиха 30-тото юбилейно издание на Маратона на София. Двамата пробягаха класическата маратонска дистанция от 42195 км съответно за 2:22:42 ч. и 2:52:27 ч. Втори при мъжете стана Таяр Абдлхади, също от Мароко, а трети - Йоло Николов, един от най-добрите български атлети в момента. При жените втора стана шесткратната победителка в маратона - Милка Михайлова, а трета – Дианка Давидова. 

В четирите дистанции на маратона – 3, 6, 18 и 42 195км, участваха общо 2500 състезатели - рекорд в история на Софийския маратон. Рекорден беше и наградният фонд от 25 хил. лв., по-голямата част, от който подсигури именно Изи Кредит. Събитието уважиха министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева, председателят на Български олимпийски комитет Стефка Костадинова, вицепрезидентът на волейболната федерация Любо Ганев и заместник-кметът на София Тодор Чобанов. 

Най-младият участник в маратона беше на 4 години - Елинда Джоунс от Великобритания, а най-възрастният на 74 години – българинът Георги Сеизов. 

Изи Кредит също имаше свои представители в маратона. Теодора Давидкова, Гергана Георгиева, Теодора Георгиева и Никола Хаджиев защитиха честта на компанията в масовия старт на 3 км. Председателят на Съвета на директорите на Изи Кредит Станимир Василев, който е запален атлет, участва в бягането на 18 км, а след това награди лично най-добрите сред мъжете и жените в своята дистанция. „За мен беше изключително удоволствие компанията ни да е спонсор на маратона на София. Миналата година участвах в маратона в Истанбул и от тогава мечтая и ние, в София, да имаме такова голямо и хубаво събитие. Нека всяка година все повече хора да тичат и да спортуват, за да бъдем по-здрави и по-усмихнати”, пожела той. 

В рамките на Маратона беше организирана и развлекателна програма с демонстрации на атрактивни спортове, бойни изкуства, художествена гимнастика и балет. На ул. „Гурко” се проведе и градски шампионат по баскетбол 3 на 3.

Вече е ясна датата за следващия маратон на София. Трийсет и първото му издание ще се проведе на 5 октомври 2014 г., а Изи Кредит има амбиции отново да е негов генерален спонсор.

Ask a question Задай въпрос