02.05.2012

Изи Кредит подкрепи националите по футбол за бездомни

news article image

Отборът на надеждата, който ще представя България на световното по футбол за бездомни в Мексико сити тази есен, ще получи чисто ново тренировъчно игрище. Дванайсет фирми, сред които и лидерът в бързото кредитиране - Изи Кредит, се включиха в Турнира на надеждата, с таксите за участие, от които ще бъде финансирано изграждането на терена.

Благотворителният турнир се проведе в залата в столичния квартал Челопечене от 18 до 29 април. Изи Кредит отпадна още в предварителната групова фаза, но спечели симпатиите на публиката с красивия и бърз футбол, който демонстрира. Червено-сивите сътвориха и може би най-зрелищният спектакъл в турнира – мачът с Глобул, завършил 4:4. Само гредите и малшансът лишиха играчите на Изи Кредит от заслужена победа и класиране в четвъртфиналите, а изравнителният гол за Глобул падна в последната секунда на даденото от съдията продължение. След срещата сайтът nacionalite.org, отразяващ всички двубои от турнира, написа „Да гледаш „Ел Класико” в Челопечене”, правещ аналогия със супердербито на Барселона и Реал Мадрид, играно същата вечер. Изи Кредит и Глобул успяха да ме пренесат в онова по-добро за спорта време, когато футболът беше истински и играчите бяха на терена заради любовта към играта, а не заради парите и славата, коментира развълнуван пред сайта футболната легенда на Кремиковци и бивш съотборник на легендарния Димитър Пенев - Рангел Стоилов-Джафте, който беше сред зрителите в залата.

Голямото удовлетворение за играчите на Изи Кредит беше изпълнената мисия –подкрепата за националния отбор по футбол за бездомни. Радостни сме, че допринесохме за това българските момчета да постигнат своите мечти, каза треньорът на отбора - Димитър Панев. Отборът на надеждата е съставен от футболисти, лишени от родителски грижи и ще играе на десетото световно по футбол за бездомни в Мексико сити тази есен. Целта на проекта е чрез спорта младежите в неравностойно положение да подобрят живота си – да повдигнат самочувствието си, да си намерят работа и жилище, да завършат висше образование и т. нат. Резултатите досега показват висока успеваемост – повече от 70% от участниците на тези световни първенства успяват да постигнат мечтите си.

Ask a question Задай въпрос