12.06.2023

Изи Кредит подкрепи историческа възстановка на събития от Дравската епопея и Мурската операция

news article image

В Изи Кредит вярваме, че трябва да пазим историческата памет с нейните уроци и да ценим свободата и мира, за да се развиваме като силна и устойчива нация. Затова с гордост приехме да подкрепим военно-историческата възстановка „Унгарска пролет 1945“, която се проведе на 23 април 2023-та г. на територията на Музея на бойната слава.

Събитието отбеляза 78-годишнината от края на Втората световна война и от битките с участието на българската армия при реките Драва и Мур, известни като "Дравска епопея" и "Мурска операция". Възстановката пресъздаде сражение на Първата българска армия срещу войски на Третия райх от пролетта на 1945 г. в Унгария. Тя е дело на Клуб за военноисторически реконструкции „Братя по оръжие“. Освен да станат свидетели на събитие, увековечаващо българската бойна слава, посетителите опитаха и автентична войнишка боб чорба, приготвена във военнополевата кухня на авиобаза „Безмер“. Възстановката беше осъществена с подкрепата на Министерството на отбраната, Националния военен университет „Васил Левски”, Община Ямбол и Музея на бойната слава в Ямбол, който е единственият общински военен музей в страната.

За нас в Изи Кредит е важно да съхраним и споделяме българската история включително чрез свидетелствата за нашата военна мощ през вековете. Ценим всяко събитие, което прославя героизма и подвизите на нашите предци, които са се сражавали за свободата на България и съхранението на нацията ни. През годините в Изи Кредит сме се ангажирали с подкрепата на множество подобни културни и исторически инициативи с цел да опазим и спделяме своето наследство, които определят и идентичността и бъдещето на България. Както се ангажираме и с мисията си да предоставяме достъп до финансиране на всички наши сънародници без оглед на моментното им социално състояние и да бъдем надежден партньор на българските граждани в тежките за тях моменти.

Ask a question Задай въпрос