13.01.2014

Изи Кредит подкрепи благотворителен мач от любителска волейболна лига в полза на деца-аутисти

news article image

Компанията-лидер в домашните парични кредити – Изи Кредит, подкрепи благотворителния мач от любителската волейболна лига Volley Mania - Volleymania - Страхотните (1:3), в полза на деца с аутизъм. Двубоят се състоя в неделя - 12 януари, в зала „Васил Симов”. Зрителите в залата събраха 700 лв., а Изи Кредит прибави още толкова. Средствата бяха дарени на сдружение „Тацитус“, което работи в подкрепа на деца с аутизъм.

Специален гост на двубоя беше бившият национал Евгени Иванов-Пушката. В първия гейм той беше треньор на Страхотните, а във втория застана начело на Volleymania. „Това е първата ни подобна инициатива и сме доволни, че успяхме да направим тази крачка. Благодарим на фондация „Помощ за благотворителността в България“, на Евгени Иванов и на Изи Кредит. Ще се постараем да превърнем подобни мачове в традиция“, казаха от Volley Mania.

Подкрепата за каузата продължава. Всеки желаещ може да направи онлайн превод в сайта на фондацията. Центрове като „Тацитус“ разчитат на дарения, на доброволния труд и взаимопомощ между родителите и специалистите. Пълната терапия на едно дете за месец струва 500 лева, а материалите за работата с децата са 200 лв. месечно. Работата се осъществява от екип от детски психолог, логопед и специален педагог, а резултатите при децата са забележителни - те се учат на самостоятелност, подобряват се познавателните им способности и уменията за общуване.

Ask a question Задай въпрос