07.03.2023

Изи Кредит подарява на дамите 1 000 комплекта обеци с кристал Сваровски

news article image

И тази година по случай своя празник дамите ще блестят по-ярко благодарение на Изи Кредит. Компанията традиционно ще зарадва клиентите си със стилни обеци с кристал Сваровски.

Кампанията, посветена на Международния ден на жената, ще продължи цели два дни и ще даде възможност не само на дамите, но и на господата, да се подготвят подобаващо за празника. Всеки клиент, усвоил кредит на 7 и 8.03.2023 г., ще може на момента в офиса на Изи Кредит да опита късмета си и да спечели за себе си или любима жена красивия подарък от комплект обеци.

Това естествено не е е всичко. И тази година Изи Кредит сме подготвили поздравителни картички, с които да внесем  допълнителен цвят и емоция на празника.

Нека радваме дамите около нас всеки ден и да ги подкрепяме в техните постижения, цели и мечти.

Знаете ли, че...?

Международното женско движение има свой цвят и това е лилавото. Корените на тази символика могат да се проследят до далечното начало на 20-и век. През 1903 г. във Великобритания е учреден Социално-политическият съюз на жените, а от 1908 г. знамето му е лилаво, зелено и бяло. Лилавото символизира справедливостта и достойнството, зеленото – надеждата, а бялото – чистотата. През годините от трите цвята остава само първият и така лилавото се налага като международен цвят на жените.

Познавате ли великите български жени?

България е родина на редица известни с живота и постиженията си и по цял свят българки. Една от тях е Сирма войвода. Сирма Кръстева, останала в историята като Сирма Войвода, е родена през 1776 г. В продължение на двадесет години тя безстрашно се сражава из македонския край – Дебърско, Кичевско, Крушевско и около Прилеп с албански разбойници.

Друга известна българка е Христина Хранова – първата българска акушерка и водна спасителка.
Облечена като овчарка тя присъства на обесването на Левски. Бие се наравно с мъжете в битките при Батак, Шипка, Шейново, както и в Сръбско-българската война. След Руско-турската освободителна война Христина е изпратена да учи в Акушерския институт при Императорския университет „Св. Владимир” в Киев. Тя е и първата действаща акушерка в България. По случай нейната годишнините от нейната акушерска и обществена дейност са издадени юбилейни пощенски картички, на които е посочено, че е спасила 54 души, давещи се в Черно море. В българската и чуждата литература не са открити официални данни за други прояви на спасителна дейност от жени в света през този период. Това дава основание на историците да смятат, че Хранова е първата жена, документално доказан воден спасител в света.

Анка Ламбрева е първата българка, обиколила света. Тя е родена през 1895 г. в гр. Карлово и смело е определяна като пътешественик, медицинска сестра, писателка и лектор. Вълнуващото ѝ пътуване започва със завършването на Медицинския университет в Цариград, където се учи за медицинска сестра. Благодарение на уменията и личното ѝ отношение тя е поканена да замине за Нова Зеландия, където да се грижи за болното дете на един от лекуваните от нея пациенти. Така започва нейното няколкомесечно пътуване през Египет, Индия, Цейлон (днешна Шри Ланка), Австралия и Нова Зеландия.  Анка посещава още Хаваите, Таити, Фиджи. Преминава и през цяла Канада и САЩ, докато не достига една от най-източните точки в Северна Америка – остров Нюфаундленд. Оттам с параход Анка предприема трансатлантическо пътешествие до Англия. Тя сбъдва и една от най-големите си мечти, а именно да лети със самолет над Ламанша. 

Заедно със съпруга си Райян Ахмад Дин отива в Иран, където той има наследствено имение от 12 села, 3 от които са ѝ подарени като сватбен подарък. Ламбрева ги благоустроява, като премахва глинените колиби и построява нови масивни къщи за местните, както и канали към зеленчуковите градини, кокошарници и краварници. Основава малки клиники за болните, училища за децата, езиков учебен център, културен клуб (в който прожектира филми от България), училище. С лични средства, лекарства и дрехи подпомага социално слабите и болни хора.

Ask a question Задай въпрос