03.06.2018

Изи Кредит - партньор на “ Тереза Маринова и приятели” за 4-та поредна година

news article image

Олимпийската ни шампионка събира на едно място над 700 спортни таланта за девета поредна година.

Лекоатлетическото състезание  „Тереза Маринова и приятели“ се проведе в Националната Спортна Академия тази неделя (03.06.2018) като част от кампанията “ София - Европейска столица на спорта”.

Easy Credit е един от двата основни спонсора на спортното събитие, което всяка година събира в лекоатлетическа надпревара 700 деца на възраст от 6 до 12 години.

За първи път в историята на състезанието, тази година, са включени и деца на възраст от 13 години. Това отразява желанието на вече участвалите в предишните издания на състезанието да се включат отново и на тази възраст.

Начинаещите лекоатлети се състезаваха в дисциплините 40, 60 и 150 метра гладко бягане, 40 и 60 метра с препятствия и скок на дължина от място.

В състезанието се включиха 50 детски спортни клуба от цялата страна. В турнира имаше и участници от Сърбия.

  • За нас е изключително удоволсвие, че след девет години интересът към турнира продължава да е голям. Благодаря на всички замесени за това, че заедно връщаме децата към стадиона и спорта.“ - сподели за събитието Тереза Маринова.

  • Спортът, приятелството и менторството са сред приоритетите на Easy Credit  като социално отговорна компания.“ - сподели Стефан Колев, Изпълнителен директор на Easy Credit.  „Да подкрепим за четвърта поредна година Тереза Маринова в тази инициатива за децата лекоатлети бе ценно за нас, тъй като в нейно лице виждаме единомишленик за това все повече деца да заменят застоялия начин на живот със спорт. Това е и нашата мисия, защото Easy Credit е приятел на спорта.“ добави още той.

Последната ни олимпийска шампионка беше много горда с постиженията на малките си приятели-лекоатлети и благодари на Easy Credit за подкрепата.

Повече информация за нашите кредити може да намерите тук!

Ask a question Задай въпрос