09.09.2014

Изи Кредит отново ще е генерален спонсор на Маратона на София

news article image

Компанията-лидер в бързите кредити - Изи Кредит, отново ще бъде генерален спонсор на едно най-вълнуващите и големи спортни събития в България - Маратона на София. Трийсет и първото издание на Софийския маратон ще стартира на 12 октомври от 10.00 часа пред Национален стадион„Васил Левски”,на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Гурко”.

Интересът за участие в Маратона е много голям. Очакват се участници от над 30 страни в Европа, САЩ и Африка, в това число най-добрите български атлети на дълги разстояния и силни състезатели от Кения, Етиопия и Мароко. Ще има общо четири дистанции – 3 км (масово бягане), 8 км, 20 км и 42,195 км (маратонско бягане). Най-добрите ще си разпределят награден фонд от 40 хил. лв. под формата на парични и предметни награди, осигурен основно от Изи Кредит. Победителите при жените и мъжете в класическата дистанция на 42.195 км ще получат по 5000 лв. За тях са предвидени и атрактивни предметни награди. 

Всеки може да се запише за участие, като се регистрира на www.marathonsofia.com.На сайта има подробности за регламента, трасето и условията за участие. Състезателите ще преминат по трасе с емблематични за столицата културни, исторически и туристически обекти. „Тази година състезанието ще е още по-грандиозно и атрактивно. Ще изградим трибуна за 100 души, а арката за старта и финала ще е два пъти по-висока от миналата година – 16 м”, информира Даниел Дуков, технически ръководител на маратона.

Организатори на XXXI-вия Маратон на София са Асоциация спорт в свободното време, Български олимпийски комитет, Столична община и МСК „София-Европа”, в партньорство с Министерство на младежта и спорта и Българска федерация лека атлетика. Маратонът тази година е в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на спорта през 2017 г. За пореден път той ще бъде и национален шампионат по маратон за мъже и жени.

Изи Кредит подкрепя като генерален спонсор Софийския маратон за втора поредна година. Компанията следва своя корпоративна програма за социална отговорност, включваща спонсориране на масови спортни инициативи, дарения, социални кампании и образователни инициативи за повишаване на финансовата култура. „Стремим се да сме полезни на обществото не само с основната си дейност, но и като подкрепяме важни за хората проекти и каузи. В Изи Кредит сме големи фенове на спорта. Подкрепяме масовия спорт, защото той носи здраве. Аз самият съмзапален бегач и участвах в юбилейното 30-то издание на Маратона на София. Усещането да си част от такова събитие е невероятно”, заяви Станимир Василев, председател на съвета на директорите на Изи Кредит.

По-рано тази година Изи Кредит организира второто годишно издание на националната програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”.В общо осем града бяха организирани състезания по лека атлетика, колоездене и баскетбол 3 на 3, в които участваха над 5000 спортиста, в това число и много деца. Турнирите привлякоха многобройна публика, а на призьорите в състезанията бяха връчени предметни и парични награди на обща стойност 27 000 лв.Най-добрите в отделните спортове, на възраст над 18 год., участваха в националните финали от програмата в курортния комплекс „Албена”.

Хиляди вече си гарантираха емоция от участието в най-големия маратон в България. Всеки може да го направи, като се регистрира на www.marathonsofia.com.

Ask a question Задай въпрос