21.07.2023

Изи Кредит отново подкрепи фолклорния фестивал "Любимото ми хорце" в град Плевен!

news article image

И тази година Изи Кредит бе официален спонсор на едно от най-дългоочакваните събития в град Плевен - фолклорния фестивал "Любимото ми хорце", който се проведе на 3-ти юни, на сцената на летния театър в известния парк "Кайлъка".

По традиция, фестивалът предоставя платформа за изява на любителски танцови групи и участници от всяка възраст. Представяйки уменията си и своите любими хора пред публиката в Плевен, те пренасят българското танцово наследство от поколение на поколение. Организатор на събитието е клуб "Северняците" с художествен ръководител известния Джейлян Демирев, носител на наградата „Златна муза” на Асоциацията на хореографите в България.

Събитието се проведе открито за всички граждани, с вход свободен, така всеки желаещ успя да се наслади на българската фолклорна традиция. След края на фестивалната програма, традиционно стотиците участници и зрители се отправиха към центъра на Плевен, където се организира народно танцово шествие, под съпровода на жив оркестър. Там всички присъстващи имаха възможността да се включат в него и да изиграят любимото си българско хоро.

„За нас е гордост, че сме част от това събитие и с удоволствие подкрепихме участниците с парични средства и брандирани подаръци.“– сподели Радка Илиева, зонален мениджър на офис Плевен Сторгозия.

Фестивалът "Любимото ми хорце" е едно от значимите и чакани с вълнение събития в културния календар на град Плевен. Той запазва традициите, като създава вълнуващо преживяване за всички жители и гости на Плевен в началото на лятото. Изи Кредит с гордост подкрепя инициативи, които промотират културното наследство на България и създават запомнящи се преживявания за общностите у нас. Ще продължим да подкрепяме подобни инициативи и в бъдеще, защото силно вярваме, че съхраняването и предаването на българското културно наследство е отговорност на всички нас, като граждани и като бизнес организации.

Ask a question Задай въпрос