15.05.2013

Изи Кредит организира безплатни обучения по „Управление на семейния бюджет”

news article image

Компанията откри също национален телефон за безплатни финансови съвети и разпространи 200000 наръчника за бързи кредити

Една от водещите компании за бързи заеми в България - Изи Кредит, стартира нови инициативи в полза на обществото като част от програмата си за повишаване на финансовата култура в страната. През следващите месеци финансовата институция ще организира безплатни обучения по „Управление на семейния бюджет“ в цялата страна. Курсовете ще се водят от професионални обучители на Изи Кредит. В тях може да се включи всеки, а заявки се приемат на национален телефон 0700 20240 (без допълнително таксуване). На същия телефон всеки може да получи и безплатни финансови съвети.

Проектът цели да помогне на хората да планират по-добре семейния си бюджет и да управляват успешно личните си финанси. Очакванията са това да намали и обема на лошите заеми в бъдеще - основното предизвикателство в сектора на бързото кредитиране. „Една от причините за проблемните кредити в България е липсата на добро планиране на разходите. Преодоляването на този проблем ще помогне на хората да избегнат финансови затруднения”, обясни Ина Илиева, директор „Корпоративни отношения” на Изи Кредит. „Чрез обученията ни хората ще повишат финансовата си култура и ще получат ценни съвети за контролиране на своя бюджет. Това от своя страна ще им помогне да не закъсняват при плащане на своите кредити”, сподели директорът „Човешки ресурси” Горан Арсов.

С експертното съдействие на Комисията за защита на потребителите през есента Изи Кредит издаде и разпространи „Наръчник на разумния кредитополучател – 7 полезни съвета за теглене на бърз кредит” в тираж от половин милион копия. Предстои да бъдат раздадени още 200000 броя от книжката.

Бързите кредити със срок на изплащане до 1 година и за суми до 1000 лв. са все по-популярни сред домакинствата в България. За първите три месеца на годината Изи Кредит е отпуснала над 52000 кредита в България – с 27% повече спрямо същия период на 2012 г., показват данните на финансовата институция. Лошите кредити на компанията са около 14% от всички отпуснати заеми, което макар и ръст спрямо година по-рано е доста под средното за пазара равнище.

Ask a question Задай въпрос