24.06.2014

Изи Кредит награди с таблети призьорите във велокроса Доспат-Борино-Девин

news article image

Лидерът в бързите кредити - Изи Кредит, подкрепи поредната инициатива, популяризираща спорта като здравословен начин на живот. Компанията беше сред основните спонсори на първия по рода си велокрос в Родопите, обхващащ 40 километрово трасе по оста Доспат-Борино-Девин.

Изи Кредит осигури атрактивни награди за призьорите във велотура – 4 таблета, и подари много бонбони и балони. На старта на състезанието, представители на компанията почерпиха състезателите и зрителите с домашна родопска баница. Баницата беше направена лично от майката на регионалния мениджър на Изи Кредит в Доспат Емил Савов – Савка Савова. „Искахме да изпратим участниците във велотура подобаващо. Успяхме!”, обясни Емил Савов.

Във велотура се включиха професионални колоездачи и любители на възраст от 18 до 55 години. Събитието се превърна в голям празник. Участниците и зрителите се радваха на прекрасно време. Теренът на велотура беше подбран, така че да насърчи по-активно участие сред любителите - с не много големи изкачвания и по-дълги спускания. На финала в Девин състезателите бяха посрещнати с родопска гайда и народна песен, а всеки от тях получи плакет за участието си.

Велотурът Доспат-Борино-Девин беше иницииран от индиеца - доктор Васим Замаир, завеждащ детското отделение в многопрофилната болница в Девин. Той беше подкрепен от кметовете на трите общини, включени в трасето. Голямата награда в състезанието – плазмен телевизор, беше подарена на една от младите участнички във велотура - Белослава Господинова, която води битка за живота и здравето си, лекувайки се от онкологично заболяване. Тя от своя страна дари телевизора на децата от Детски център – Девин. По инициатива на община Девин участниците и зрителите събраха на място средства, с които да подпомогнат лечението на младото момиче.

Подкрепата за спорта като здравословен начин на живот е ключов елемент в политиката за корпоративна социална отговорност на Изи Кредит. Компанията вече втора поредна година организира веригата национални спортни празници „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”, в която хиляди участници, в това число и много деца, се състезават в три спорта - лека атлетика-крос, колоездене и баскетбол 3 на 3. Компанията е генерален спонсор и на Софийския маратон.В началото на юни Изи Кредит подкрепи 13-ия велокрос за деца в София, организиран от детския уебпортал Az-deteto.bg, със съдействието на Столична община.

Ask a question Задай въпрос