08.06.2020

Изи Кредит е сред Топ 100 на най-желаните работодатели в България

news article image

Изи Кредит като предпочитан работодател

За поредна година „Изи Асет Мениджмънт“ АД попада като предпочитан работодател в престижните класации Employer of Choice и Graduate Survey.

Топ 100 на най-желаните компании сред работещите хора в България и сред студентите се определят на базата на мащабни проучвания с подробни анкети от над 50 въпроса.

Най-високо оценените преимущества от работещите хора през 2020-та година – според класацията Employer of Choice, са:

  • Добрата репутация сред клиентите;
  • Силният и известен бранд;
  • Предлаганите висококачествени услуги и продукти;
  • Финансовата стабилност;
  • Възможността за професионално обучение и възможностите за развитие.

 Изи Кредит като работодател

„Изи Асет Мениджмънт“ АД, известна като Изи Кредит, попада сред 100-те най-предпочитани работодатели, като компанията може да се похвали с това, че през 2019 г. е най-разпознаваемият бранд в категорията за небанкови финансови услуги за поредна година (източник: проучване на Маркeтлинкс за 2019 г.), предлага достъп до финансови услуги отговорно и прозрачно, в компанията има изградени програми за развитие и обучение на персонала, допълнително здравно осигуряване се предоставя напълно безплатно на всеки служител, възможност за ползване на карти Мултиспорт на преференциални условия и още ред други придобивки. Изи Кредит се ползва с добра репутация сред фирмите в бранша, като компания с отношение към своите служители.

Какво търсят кандидатите?

Според Graduate Survey тази година студентите търсят сигурност в добре познати брандове и популярни сред клиентите фирми.

В топ 5 причини за избор на предпочитан работодател са възможностите за развитие, обучение и растеж в компанията, както и предлагането на професионално обучение и възможността за работа по разнообразни задачи.

Проучването сред студентите измерва и по какви канали те добиват информация за даден работодател, като данните показват, че трите основни канала за формиране на мнението за желан бъдещ работодател са:

  • Социалните мрежи;
  • Препоръката от човек – близки, приятели, състуденти или служители на компанията;
  • Представянето на компанията в корпоративен сайт и реклами.

Кои са Изи Кредит?

Изи Кредит (Easy Credit) е основана през 2005 г. и е сред от най-динамично развиващите се небанкови финансови институции в България, специализирана в отпускането на краткосрочни кредити. Досега компанията е отпуснала над 2 млн. кредита на над 500 000 клиенти, за които се грижат над 3 500 служители и кредитни консултанти в близо 190 офиса в цялата страна. През 2009 г. дружеството навлиза на украинския пазар под бранда iCredit, а през 2011 г. компанията отваря в Румъния. В началото на 2014 г. стъпва и в Полша и през 2015 г. - в Македония. Предстои навлизането и на още нови пазари. Изи Кредит e собственост на български предприемачи и се развива като успешна международна компания. Основен принцип, който следва компанията, е отговорно и прозрачно кредитиране на всички.

Проучването Employer of Choice се провежда за втора поредна година по международно призната методология на Modern Management Consulting, UK. Обхваща територията на цяла България и е попълненo от 8 092 служители, среден и висш мениджмънт от всички индустрии. Проучването Graduate Survey e проведено в България в периода февруари–май 2020 г. и се организира за четвърта поредна година.

Официален източник: То Тhe Top Agency

Ask a question Задай въпрос