22.05.2012

Изи Кредит е сред най-предпочитаните фирми за бързо кредитиране

news article image

Изи Кредит е сред двете най-предпочитани фирми за бързо кредитиране при спешна нужда от пари назаем. Това сочи проучване на уебсайта Моите пари сред 1474 души.

Повече от половината от анкетираните са теглили или имат намерение да теглят бърз заем, информират от Моите пари. Причината - непредвидени разходи или задължение, което спешно трябва да се погаси. Хората с доходи между 500 и 1000 лв. прибягват до бързите заеми най-често. Предпочитат се суми до 400 лв., с месечни погасителни вноски.

Немалко хора имат по два бързи заема, като вторият винаги е за по-голяма сума – между 400 и 1000 лв., показва още проучването. Предимствата на бързите кредити в очите на потребителите са, че се отпускат много бързо и при минимални изисквания. На тях им допада още, че кредитен консултант ги посещава у дома и могат да кандидатстват онлайн.

Въпреки високите лихви по тези заеми, получателите им си ги плащат редовно. Забавите са от порядъка на няколко дни до седмица. Несъбираеми вземания в сектора на практика няма, информират от Моите пари.

Твърденията за скрити условия в договорите за бързи заеми се оказват мит, става ясно още от проучването. Оказва се, че голяма част от клиентите на бързите кредити нямат никакви опасения, че кредиторите крият важна за тях информация. Това, което ги интересува най-много преди да изтеглят заем, е размерът и броят на погасителните вноски по него.

Ask a question Задай въпрос