16.01.2014

Изи Кредит e най-разпознаваемата и бързоразвиваща се марка сред компаниите за кредитиране

news article image

Easy Credit е най-разпознаваемата марка сред небанковите финансови институции в България. Данните са от регулярно национално проучване на ТНС ББСС, една от големите маркетингови агенции в България, което се провежда всяко тримесечие сред 1000 пълнолетни българи.

През последните няколко години марката Easy Credit засилва своите позиции в съзнанието на потребителите: в началото на 2010 г. за 8% от българите е първата марка за „бърз кредит“, докато през декември 2013 г. вече 24% от пълнолетното население спонтанно споменават Easy Credit като марка, която асоциират на първо място с подобни продукти.

Стабилната позиция на бързоразвиваща се и водеща марка на пазара на бързи кредити се потвърждава и от останалите индикатори за разпознаваемост на марката.

Easy Credit отчита ръст по отношение на общата спонтанна запознатост с марки за парични заеми: през декември 2013 г. вече почти половината от интервюираните заявяват, че са чували за Easy Credit, като това е удвоен резултат в сравнение с 2010 г. (23% февруари 2010 г.).

Същевременно 73% от запитаните посочват Easy Credit като най-разпознаваемата марка от списък с конкуретни марки в сегмента на небанковите парични заеми.

Ask a question Задай въпрос