02.02.2011

"Изи Кредит" достави климатици за дома за възрастни хора в столичния квартал „Дървеница”

news article image

Три чисто нови климатици ще топлят възрастните хора в кухненската трапезария на специализирания дом в столичния квартал "Дървеница". Уредите бяха дарени днес от водещата компания в България при малките и необезпечени потребителски заеми - "Изи Асет Мениджмънт" АД, известна повече чрез основния си продукт като "Изи Кредит"

Трапезарията също е чисто нова и макар да е санирана и оборудвана с парно е доста студена, тъй като помещението е огромно, с много прозорци и на приземния етаж. Новите електроуреди ще осигурят необходимата доза допълнителна топлина, за да се чувстват хората в дома комфортно, докато се хранят.

"Избрахме ви, защото разбрахме, че това е най-големият дом. За наше щастие идваме точно след ремонт на кухненското помещение и така можем да ви бъдем полезни, като ви осигурим повече уют и топлина, подарявайки ви отоплителни уреди", обърна се към живущите маркетинг мениджърът на "Изи Асет Мениджмънт" АД Емил Бояджиев при посещението на екип на небанковата финансова институция днес във връзка с дарението. От своя страна директорът на учреждението Зоя Маркова, домсъветът и част от жителите на дома благодариха сърдечно за дарението и пожелаха на работещите в "Изи Кредит" крепко здраве и щастие. „Всеки от нас има баба и дядо и както с посещението тук, се стараем да помагаме и на тях с каквото можем – с добра дума, внимание и финансова помощ. Опитваме се да се грижим за възрастните, както на времето те са се грижили за нас. Благодарим ви, че ни приехте като гости и ни позволихте да ви зарадваме, което от своя страна радва и нас”, каза още Емил Бояджиев.

Климатиците не бяха единствените подаръци и изненади за дома от "Изи Кредит". От маркетинг отдела на компанията поднесоха още 7 електрически бързозавиращи кани, по една за кухненските боксове на всеки етаж на седеметажната сграда. Талантливите баби и дядовци от клуба по занимания в дома ще разполагат и с нови моливи и цветна хартия, на която да творят – друг подарък от "Изи Кредит". Тефтери, календари и химикалки допълниха палитрата от дребни придобивки, които бяха поднесени

Домът за възрастни в "Дървеница" е държавен и е най-големият от този тип на Балканския полуостров. Капацитетът му е 415 легла като в центъра работят 98 специалисти. Наскоро в него беше извършен основен ремонт и в момента предлага прекрасни условия за живущите, убеди се екипът на "Изи Кредит" на място. Сградата е изцяло санирана, напълно подменена е и дограмата. Изградена е и нова ВиК инсталация, реновирани са стаите, подменена е подовата настилка, има нов асансьор, както и оборудван кухненски блок.

В момента домът не е изцяло запълнен заради ремонта и сега там са настанени 230 човека. Очаква се в него да бъдат настанени още възрастни хора. На всеки етаж има санитар и сестра, осигурено е и лекарско наблюдение.

За "Изи Кредит" това е поредната благотворителна акция. Досега компанията е участвала в поредица от подобни мероприятия – дарения в домове за сираци и деца с увреждания, изграждане на нови детски кътове и площадки. През 2009 г. "Изи Кредит" дари и 100 хил. лв. за стипендии на сто български деца, определени чрез томбола.

Ask a question Задай въпрос