09.12.2021

Изи Кредит дари средства на център за детско развитие „Малки чудеса“

news article image

Изи Кредит и групата, от която е част - Management Financial Group (MFG), направиха съвместно дарение в размер на 2000 лв. на семейния център за недоносени деца и техните родители „Малки чудеса“. Дарението ще подпомогне дейността на центъра, който осигурява подкрепа на родители в проследяването, превенцията, ранното откриване и ранната интервенция при състояния, характерни за недоносените деца, като затруднения в говорното и двигателното развитие и координацията, нарушена памет и възможност за концентрация, дислексия, диспраксия, дискалкулия, емоционални и психологически проблеми.

Подкрепата за центъра беше част от вътрешна инициатива и участие в организирани благотворителни бягания, които имаха за цел да подпомогнат избрани от хората в групата организации, а дарението беше реализирано през MFG Foundation.

Участието на колегите в едно от двете благотворителни тичания, Sofia Morning Run 2021, подпомогна и дейността на фондация „Воден път“ - първата в България организация за водната рехабилитация за деца с двигателни, ментални и сетивни нарушения. Пет лева от таксата за всеки записал се участник се даряват в подкрепа на дейността на организацията. Така с поетите от дружеството такси, колегите станаха съпричастни към още една мисия с кауза.

„Инициативи като тази не са чужди за екипа на Изи Кредит и семейството на MFG. Нашите колеги винаги са се припознавали в каузи и проекти с мисия и активно са участвали в тяхното реализиране. Щастливи сме, че в екипа ни има толкова съпричастни и дейни колеги и вярваме, че и занапред ще продължаваме да подкрепяме важни за средата, в която живеем, инициативи.“, коментира Цветелина Джонева-Каканакова, директор Човешки ресурси в Изи Кредит. 

Ask a question Задай въпрос