Изи Кредит бе спонсор за поредна година на "Пролетно хоро" във Велинград

03 април 2019
Изи Кредит бе спонсор за поредна година на "Пролетно хоро" във Велинград

Изи Кредит бе спонсор за поредна година на "Пролетно хоро" във Велинград

03 април 2019

На 23 март, с любезното съдействие на Изи Кредит, във Велинград се проведе осмият национален фолклорен фестивал „Пролетно хоро“, организиран от сдружение „Пролетно хоро“, Дружба „Родина“, „Дружество за защита на Родопите“ и община Велинград. В тазгодишното издание участваха повече от 1800 души. Изи Кредит се включи в събитието с финансова подкрепа, рекламни материали и участие на живо.

За осми пореден път фестивалът събра любителите на българското хоро, с чието родолюбие се съхранява и популяризира ценното ни фолклорно богатство. В проявата тази година се включиха любителски школи, клубове и състави от цялата страна, изучаващи български хора. Трите модула на програмата предложиха различно изживяване за публиката и изобразиха по атрактивен и оригинален начин родния фолклор – в първата част беше индивидуалното представяне на всички танцови формации на закрита сцена с по две български хора, типични за региона, от който идва групата. Във втората част, под звуците на народни инструменти, пъстро шествие от всички участници премина през града - от градския стадион до центъра на Велинград. В третия модул, празничното настроение беше подсилено от музиката на фолклорен оркестър на живо.

По традиция събитието няма конкурсен характер, а основната му цел е да се обмени опит и да се създадат приятелски взаимоотношения между хора на различна възраст и с различни професии, обичащи българския фолклор. Всяка група-участник във фестивала получи грамота за включването си. Идеята за пореден път беше да бъде провокиран интереса към българските хора и по този начин да бъдат подкрепени и подсилени националната ни гордост и самочувствие.

„Пролетно хоро“ е еднодневен фестивал, но въпреки краткото време, човек може да види много неща, свързани с фолклора, както и да закупи сувенир за спомен от мероприятието. Всеки един от трите модула предлагат различна емоция  за участниците и за публиката. На фестивала се представят по атрактивен и интересен начин фолклора ни, народните носии и несъмнено събитието буди интерес в малки и големи към българските народни хора, традициите и обичаите.
За да бъде разнообразен фестивалът, организаторите всяка година канят  различни участници, изпълнители и музиканти. 
Като отговорна компания, Изи Кредит често подкрепя различни фестивали, спортни мероприятия и събития от местно значение.
Изи Кредит ще продължи да подпомага и да дава своя принос в различни събития с местно и национално значение и да бъде спонсор.


 Кредитните консултанти на Изи Кредит са на разположение и биха оказал съдействие за взимане на кредит, както и биха консултирали всеки, търсещ финансиране, за възможен подходящ за него продукт, като  за повече информация посетете офис на Изи кредит или се свържете с нас на 0700 18 100 (без допълнително таксуване).