02.04.2019

Изи Кредит бе спонсор за поредна година на "Пролетно хоро" във Велинград

news article image

На 23 март, с любезното съдействие на Изи Кредит, във Велинград се проведе осмият национален фолклорен фестивал „Пролетно хоро“, организиран от сдружение „Пролетно хоро“, Дружба „Родина“, „Дружество за защита на Родопите“ и община Велинград. В тазгодишното издание участваха повече от 1800 души. Изи Кредит се включи в събитието с финансова подкрепа, рекламни материали и участие на живо.

За осми пореден път фестивалът събра любителите на българското хоро, с чието родолюбие се съхранява и популяризира ценното ни фолклорно богатство. В проявата тази година се включиха любителски школи, клубове и състави от цялата страна, изучаващи български хора. Трите модула на програмата предложиха различно изживяване за публиката и изобразиха по атрактивен и оригинален начин родния фолклор – в първата част беше индивидуалното представяне на всички танцови формации на закрита сцена с по две български хора, типични за региона, от който идва групата. Във втората част, под звуците на народни инструменти, пъстро шествие от всички участници премина през града - от градския стадион до центъра на Велинград. В третия модул, празничното настроение беше подсилено от музиката на фолклорен оркестър на живо.

По традиция събитието няма конкурсен характер, а основната му цел е да се обмени опит и да се създадат приятелски взаимоотношения между хора на различна възраст и с различни професии, обичащи българския фолклор. Всяка група-участник във фестивала получи грамота за включването си. Идеята за пореден път беше да бъде провокиран интереса към българските хора и по този начин да бъдат подкрепени и подсилени националната ни гордост и самочувствие.

„Пролетно хоро“ е еднодневен фестивал, но въпреки краткото време, човек може да види много неща, свързани с фолклора, както и да закупи сувенир за спомен от мероприятието. Всеки един от трите модула предлагат различна емоция  за участниците и за публиката. На фестивала се представят по атрактивен и интересен начин фолклора ни, народните носии и несъмнено събитието буди интерес в малки и големи към българските народни хора, традициите и обичаите.
За да бъде разнообразен фестивалът, организаторите всяка година канят  различни участници, изпълнители и музиканти. 
Като отговорна компания, Изи Кредит често подкрепя различни фестивали, спортни мероприятия и събития от местно значение.
Изи Кредит ще продължи да подпомага и да дава своя принос в различни събития с местно и национално значение и да бъде спонсор.


 Кредитните консултанти на Изи Кредит са на разположение и биха оказал съдействие за взимане на кредит, както и биха консултирали всеки, търсещ финансиране, за възможен подходящ за него продукт, като  за повече информация посетете офис на Изи кредит или се свържете с нас на 0700 18 100 (без допълнително таксуване).

Ask a question Задай въпрос