15.12.2014

И жителите на Видин се включиха в безплатните финансови обучения "НЕ на дълговете, ДА на парите"

news article image

Все повече българи се възползват от безплатните обучения по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите”, за да повишат финансовата си компетентност. Проектът на Изи Кредит и фондация „Инициатива за финансова грамотност“ продължава да набира скорост и постепенно обхваща нови градове и населени места.

През изминалата седмица се проведе пореден курс по проекта, този път във Видин. Обучението беше организирано в местен пенсионерски клуб и в него се включиха 36 от членовете на клуба. Лектор в курса беше Рени Георгиева, професионален обучител и бизнес треньор на Изи Кредит. От името на регионалния офис на компанията в града, тя подари на участниците в обучението и кафемашина за клуба им.

В личен план курсистите бяха заинтригувани най-вече от застраховките. Темата се оказа особено актуална заради зачестилите природни бедствия в страната и повишената опасност от наводнения. По време на презентацията си лекторът Рени Георгиева обърна внимание и на финансови теми, по които по-възрастните хора биха могли да бъдат полезни на своите деца и внуци.

Участниците в обучението бяха много ентусиазирани. Тези финансови теми, които им бяха по-далечни, ги обвързахме с типични примери от практиката и навиците на по-младите, в които те разпознават своите деца и внуци”, коментира след обучението Рени Георгиева. От своя страна участниците в курса също изразиха задоволство от наученото. „Доволна съм. Обучението беше на достъпен и разбираем език. За нас най-актуалната тема беше тази за застраховките. При толкова много природни бедствия, без тях човек рискува да загуби всичко, което е изградил през живота си, само за секунди. Младите също има какво да научат в тези обучения”, обясни 67-годишната Лиляна Борисова, един от участниците в обучението във Видин.

Това е двадесет и петият курс по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите”. От старта на програмата през пролетта досега бяха организирани обучения в 20 населени места, а броят на обучените вече надхвърля 400.

Курсовете по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите” ще продължат и през новата година. Всеки желаещ може да се запише за тях чрез обаждане на национален телефон 0700 20 240 (без допълнително таксуване).

Ask a question Задай въпрос