24.09.2014

Футболистите на Easy Credit ще играят за децата от дом „Асен Златарев” в София

news article image

Само три месеца след като подпомогна децата от дом „Асен Златаров”, Изи Кредит ще ги подкрепи отново. Футболният отбор на компанията, спечелил десетки титли в корпоративни първенства, ще се включи в първия по рода си турнир по минифутбол SOFIA CHAMPIONS CUP, целта на който е да бъдат събрани средства за изграждането на спортна база в дома, намиращ се в квартал „Надежда”

Турнирът е под егидата наБългарски футболен съюз и Аматьорска футболна лига и ще събере на едно място най-добрите отбори по минифутбол в България. Той стартира на 26 септември и ще продължи два поредни уикенда, като финалът ще се състои на 4 октомври в спортен комплекс „Симеоново“.

Средствата за спортната база на децата ще бъдат набрани чрез част от приходите от такса-участие, която всеки отбор ще плати, както и чрез специален благотворителен търг, който ще се проведе след финалния мач в турнира. На търга всеки присъстващ ще може да закупи футболна тениска на популярни действащи и бивши футболисти, с цел набирането на по-голяма парична сума в полза на децата. В инициативата вече се включиха известните футболисти Михаил Александров, Венцислав Христов, Владимир Гаджев, Иван Иванов, Илиан Мицански, Цветан Генков, Емил Гъргоров, Павел Виданов, Пламен Илиев, Александър Тонев, Кирил Десподов, Дарко Тасевски и няколко звезди от САЩ `94. Те дариха свои фланелки, които ще бъдат предложени на търга на символична цена.

В дома „Асен Златаров” живеят 38 деца на възраст между 7-18 години, но в момента не разполагат с никакви условия за спорт. В това се увериха и пратениците на Изи Кредит, които посетиха децата в него в началото на юни. Тогава те предадоха събраните от служителите на компанията дрехи и лични средства и изненадаха децата с три големи торти, много шоколади, вафли и лакомства.

„SOFIA CHAMPIONS CUP е специален турнир за нас. Включваме се в него заради нашите приятели от дома „Асен Златаров”. След благотворителната ни акция през юни, бихме искали да засвидетелстваме подкрепата си за децата още веднъж. Момчетата от футболния ни отбор пожелаха да платят таксата за участие в турнира със свои лични средства в знак на лична съпричастност към каузата. Амбицията ни е да спечелим титлата в турнира и след това да я подарим на децата”, коментира Димитър Панев, мениджър на футболния EasyCredit и ерия мениджър на компанията за София.

Това е поредният благороден жест на служителите на Изи Кредит, които многократно през годините са проявявали самоинициатива и подкрепа на деца и хора в неравностойно положение, както и за важни за обществото каузи и проекти.

Ask a question Задай въпрос