09.03.2014

Easy Credit е близо до титлата в софийската лига по футзал

news article image

Футболният отбор на Изи Кредит (ЕasyCredit) е на път да спечели първенството по футзал в София, след като в петък късно вечерта победи с 2:1 основния си съперник за титлата - Левски София Запад. Зрителите в хандбалната зала на НСА станаха свидетели на зрелищен мач, в който всеки от двата отбора можеше да победи. В крайна сметка шансът беше на страната на Изи Кредит(отборът участва под името EasyCredit-УНСС).

През първата част двата тима играха предпазливо като левскарите отправиха повече удари и имаха повече положения. В средата на второто полувреме играещият треньор на Изи Кредит Иван Стоилов се освободи от опеката на противников играч и с премерен удар в горния ляв ъгъл на вратата, отбеляза решаващ първи гол. Левски София Запад отвърнаха с натиск и бяха близо до изравнителен гол, но играч на Изи Кредит изчисти от голлинията. Сините имаха и претенции за дузпа, но съдията беше на два метра от ситуацията и не видя такава. Минути преди края „сините” рискуваха и използваха тактиката „без вратар и с още един полеви играч”, създавайки си числено превъзходство. Феноменалните спасявания на вратаря на Изи Кредит обаче съвсем ги отчая, а голмайсторът в мача Иван Стоилов добави още едно попадение, след като пресрещна топката и вкара в опразнената врата. В последните секунди левскарите върнаха един гол, но за повече нямаше време.

Така три кръга преди края Изи Кредит е на точка зад Левски София Запад и с мач по-малко, което дава на отбора значително предимство в борбата за титлата.

Ask a question Задай въпрос