24.11.2014

Двайсет габровци участваха в поредното обучение "НЕ на дълговете, ДА на парите"

news article image

Безплатните обучения „НЕ на дълговете, ДА на парите” на Изи Кредит и фондация „Инициатива за финансова грамотност“ дават възможност на все повече българи да подобрят финансовите си умения и познания. 

През изминалата седмица в Габрово се проведе пореден курс по проекта. Обучението беше организирано в местен пенсионерски клуб и в него се включиха 20 от членовете на клуба. Като слушатели присъстваха и допълнителен брой хора, които бяха дошли специално за събитието.   

В презентацията си лекторът Ивайло Георгиев, професионален обучител и бизнес треньор на Изи Кредит, се фокусира върху най-важните финансови теми, с които хората се сблъскват в ежедневието си. Участниците бяха заинтригувани най-вече от изчисляването на пенсиите и пенсионната реформа, кредитите и застраховките. Имаше и въпроси за зачестилите в последните години финансови измами на възрастни хора по телефона. 

Лекторът Ивайло Георгиев се постара да отговори на всички зададени въпроси. „Смятам, че им бях много полезен”, коментира той след обучението. От своя страна участниците в курса също изразиха задоволство от наученото. „Беше много полезна беседа. Лекторът обясняваше на достъпен за нас език и когато се налагаше, повтаряше казаното по няколко пъти, докато всеки успее да го разбере. За много от членовете на нашия пенсионерски клуб е трудно да се ориентират във финансовите термини от написаното и излъченото в медиите. В клуба имаме много самотни възрастни хора с ниски пенсии, за които е важно да знаят как да се справят с парите, когато те не достигат”, обясни 55-годишната Лилия Драгиева, отговорник за клуба.   

Най-активните участници в курса в Габрово бяха наградени с портмонета. Представители на офиса на Изи Кредит в Габрово подариха на всички присъстващи на обучението и практични рекламни подаръци.   

Това е двадесетсет и четвъртият курс по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите”. От старта на програмата през пролетта досега бяха организирани обучения в 19 населени места, а броят на участниците в курсовете надхвърли 370. 
 

Курсовете по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите” продължават. Всеки желаещ може да се запише за тях чрез обаждане на национален телефон 0700 20 240 (без допълнително таксуване).

Ask a question Задай въпрос