04.06.2019

Достойно българско присъствие на световното първенство по таекуoндо в Манчестър

news article image

Седем състезатели - четирима мъже и три жени - представиха България на Световното първенство по таекуондо, което се проведе от 15 до 20 май 2019 г. в Манчестър. Първенството е част от квалификацията за олимпийските игри в Токио през 2020 година. Сред седемте представители на България беше и мултиевропейският вицешампион Йордан Колев, спонсориран за участието си от Изи Кредит. Компанията пое разходите на 21-годишния състезател по таекуондо за транспорт и нощувки по време на първенството.

Арена Манчестър посрещна най-добрите състезатели по таекуондо в света. Българският отбор беше представен още от бронзовия медалист от 2017 година Владимир Далаклиев, от мултиевропейския шампион за 2018 г. Калоян Бинев, от бронзовия медалист от ЕП до 21 години Митко Джорджев, от европейската вице шампионка до 21 години Никол Чорбанова, от мултиеврпейската бронзова медалистка Ванеса Маркова и от Емилия Тасева.

Изи Кредит се гордее, че подкрепя състезателите по таекуондо в България и се надява в бъдеще постиженията в този спорт да стават все по-големи. Като компания, която води социално-отговорни политики, Изи Кредит подкрепя българския спорт и това е причината да стане спонсор и да се включви с финансиране на инициативата. Изи Кредит вярва, че с помощта си, тя допринася за развитието на българския спорт.

Ask a question Задай въпрос