02.10.2012

Децата от дома в с. Доганово ще развиват творческите си заложби с помощта на Изи Кредит

news article image

Децата без родители от дома в софийското село Доганово получиха шанс от Изи Кредит да развиват таланта и уменията си. С парично дарение на компанията за бързи кредити, „Институт за Изкуство и Терапия Либера” ще организира специални барабанни сесии за тях в продължение на 7 месеца. Целта е децата да подобрят комуникативните си умения и да развиват творческите си заложби.

 

Първата сесия се проведе на 27 септември под ръководството на директора на Либера Мартин Иванов. Децата бяха поздравени и от Изи Кредит. Нека светът около нас да е малко по-справедлив и децата без родители да не се чувстват лишени от възможности за развитие, изтъкнаха от компанията. Децата отвърнаха с благодарствени аплодисменти.

 

При терапията децата се упражняват да свирят на барабани, подредени в кръг. Стремежът е да постигнат синхрон и баланс по между си. Според експертите на Либера чрез ударните инструменти децата се развиват духовно и подобряват общуването по между си и със света като цяло. Другият положителен ефект е, че депресията и агресията сред тях намалява.

 

Барабанните сесии в дома в Доганово ще се провеждат два пъти в месеца. С три от най-талантливите деца вече е сформирана и група, която участва на музикални фестивали и концерти.

 

Това е поредното от даренията на Изи Кредит през последните години. За този период компанията направи дарения в няколко заведения за деца и възрастни хора. Отделно Изи Кредит построи и много детски площадки в страната.

 

Ask a question Задай въпрос