17.11.2014

Дафинка Стилиянова и Кирил Михайлов са новите изпълнителни директори на Изи Кредит

news article image

Изи Кредит вече е с ново ръководство. Двама от водещите мениджъри на дружеството - Дафинка Стилиянова и Кирил Михайлов, бяха избрани за изпълнителни директори.

Досегашният изпълнителен директор и един от създателите на Изи Кредит – Неделчо Спасов, ще се фокусира изцяло върху международното развитие на компанията, заедно с другия основател – Станимир Василев. Изи Кредит планира да навлезе на нови пазари в Европа, след като вече успешно развива бизнес под марката iCredit в Румъния, Украйна и Полша. Неделчо Спасов и Станимир Василев остават членове на съвета на директорите на „Изи Асет Мениджмънт”. Неделчо Спасов е и председател на браншовата асоциация на компаниите в сектора на небанковото потребителско кредитиране – Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК).

Професионалното развитие на новите изпълнителни директори на Изи Кредит през последните години е свързано неизменно с компанията. Дафинка Стилиянова работи в Изи Кредит почти от самото й създаване преди девет години и преминава през всички нива в търговската структура на дружеството. Тя е последователно кредитен консултант, регионален мениджър и директор на дирекция „Продажби”. Под нейно ръководство Изи Кредит изгражда мрежа от близо 3000 кредитни консултанта и над 130 офиса в цялата страна. Дафинка Стилиянова е икономист по образование.

Кирил Михайлов е финансов директор на Изи Кредит от септември 2009 г. Той е и член на съвета на директорите на компанията. Под негово ръководство Изи Кредит се утвърждава като една от най-стабилните компании на пазара. Преди Изи Кредит, Кирил Михайлов е бил финансов директор на Кардиф Общо Застраховане  АД и одитор в Делойт Одит ООД. Магистър е по „Счетоводство и контрол” от УНСС.

Неделчо Спасов, зам.-председател на съвета на директорите на „Изи Асет Мениджмънт”, коментира: „За девет години на пазара Изи Кредит изгради плеяда от способни и предприемчиви мениджъри, притежаващи високи стандарти на отговорност, широк мироглед, честност на характера, морал и визия. Новите изпълнителни директори на компанията са сред ярките представители на тази плеяда. Дафинка Стилиянова и Кирил Михайлов са страхотна амалгама от порив и страст, от дълбок разум и трезва преценка, от мечтания и стратегическо виждане. Убеден съм, че двамата са много добра комбинация и вярвам, че с помощта на колегите, ще съхранят лидерската позиция на Изи Кредит на пазара. Ще продължим да залагаме на вътрешните ни кадри. В момента всичките ни международни филиали се ръководят от доказали своите способности мениджъри от българската структура на компанията”.

Дафинка Стилиянова, един от двамата нови изпълнителни директори на „Изи Асет Мениджмънт”, заяви: „Благодаря на акционерите не за предложението и позицията, а за доверието им. Етапът на развитие, в който се намира пазарът, на който работим, предполага предизвикателства и именно предизвикателствата,  както и възможността да градя силни и достойни  мениджъри, ме мотивира да приема позицията. Всеки, който ме познава, знае, че единствената титла, която признавам, е тази на победителя. Смятам, че Изи Кредит е компания, достойна за победители и победителите са достойните хора за Изи Кредит. Вярвам в тази корпоративна култура”.

Ask a question Задай въпрос