07.05.2014

Бургас посреща „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” на 10 май

news article image

Тази събота, 10 май, в Бургас ще се проведе шестия турнир от националната верига „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”. Всеки ще може да се включи безплатно в състезания по лека атлетика, колоездене и баскетбол. Началото на игрите е от 10 ч., в Морската градина. Записването за участие ще се извършва до 9.30 часа на мястото за провеждане.

Класираните на първите три места в отделните спортове ще си разпределят награден фонд от 3000 лв., под формата на парични и предметни награди. Най-добрите в леката атлетика и колоезденето над 18 год., както и баскетболните отбори-шампиони над 18 год., ще участват на националните финали в к.к. „Албена” на 14-15 юни.

Организаторите на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” за Бургас са подготвили и много изненади за децата. Професионални аниматори ще се превъплътят в техни любими анимационни герои и ще ги забавляват с игри с награди.

„Спортувай с Изи Кредит в твоя град” се организира от Изи Кредит, с подкрепата на Асоциация „Спорт в свободното време” и със съдействието на общините на градовете-домакини. Тази година турнири ще има в общо осем града – с един повече от миналата година. Плевен, Русе, Пловдив, Благоевград и Кюстендил вече проведоха своите спортни празници, като в състезанията в петте града се включиха повече от 3300 спортисти, сред които и много деца от 12 до 14 години. Предстоят турнири в Бургас, Варна, София и финали в к.к. „Албена”.

Кулминацията на спортния проект на Изи Кредит тази година ще е 31-ят Софийски маратон, който ще се проведе на 12 октомври. Изи Кредит отново ще бъде генерален спонсор.

Предстоящите събития от програмата „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” 2014

Дата

Град

Място

10 май

Бургас

Морската градина

17 май

Варна

Морската градина

24 май

София

Борисовата градина

14-15 юни

к.к. „Албена”

Финали

Ask a question Задай въпрос