29.05.2014

Бургас посреща „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” на 1 юни

news article image

За втора поредна година Бургас ще е домакин на състезанията от националната спортна програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”, организирани от финансовата институция Изи Кредит и асоциация „Спорт в свободното време”, с подкрепата на община Бургас. Тази неделя, 1 юни, в Морската градина в града ще се проведе осмият турнир от веригата. По план спортният празник в Бургас трябваше да се проведе на 10 май, но заради лошото време беше отложен за Деня на детето.

Всеки ще може да се включи безплатно в състезания по лека атлетика, колоездене и баскетбол. Началният час на игрите е 11 ч. Записването за участие ще се извършва на мястото за провеждане - при Културен център „Морско казино“ в Морската градина, до 10.30 ч. Регистрация за участие може да бъде направена и онлайн на www.easycredit.bg/sport.

Класираните на първите три места в отделните спортове ще си разпределят награден фонд от 3000 лв., под формата на парични и предметни награди. Най-добрите в леката атлетика и колоезденето при жените и мъжете над 18 год., както и баскетболните отбори-шампиони над 18 год., ще участват на националните финали от програмата в к.к. „Албена” на 14-15 юни.

Специално за децата в Бургас и по случай Деня на детето, организаторите на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” са подготвили забавна програма с аниматори и игри с награди.

Тази година градовете-домакини в „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” са с един повече от миналата година. Плевен, Русе, Пловдив, Благоевград, Кюстендил, Варна и София вече проведоха своите спортни празници, като в състезанията се включиха над 5000 спортиста, сред които и много деца. Турнирът в Бургас е последният преди финалите от програмата в к.к. „Албена”, в които ще участват най-добрите от осемте града.

Кулминацията на спортния проект на Изи Кредит тази година ще е 31-ят Софийски маратон, който ще се проведе на 12 октомври. Изи Кредит отново ще е генерален спонсор.

Ask a question Задай въпрос