14.04.2013

Бургас и Шумен събраха над 750 спортисти в „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”

news article image

Повече от 750 спортисти от Бургас и Шумен се състезаваха в третото и четвъртото издание на националния спортен празник „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”. Събитията събраха многобройна публика, която следеше с интерес състезанията и подкрепяше участниците.

В Бургас в трите вида спорт – лека атлетика–крос, баскетбол 3 на 3 и колоездене, участваха 300 състезателя, а уменията им аплодираха повече от 2000 бургазлии в Морската градина. Събитието беше открито от заместик областния управител на Бургас Атанас Терзиев. Медалите и наградите на победителите в отделните спортове и дисциплини връчи легендарният български лекоатлет Петър Петров - рекордьор на страната в дисциплината 100 м и трети на Олимпиадата в Москва. Преди това Петър Петров даде старта на лекоатлетическото бягане.

В Шумен в парк „Студентски” се включиха над 450 спортисти. Най-голям интерес имаше към баскетбола – само в него състезателите бяха повече от 200. Медалите и наградите бяха връчени от председателя на Общински съвет в Шумен и ректор на Шуменския университет - проф. Георги Колев, Николай Спасов – експерт РИО към МОН Шумен и Красимир Събев – експерт в дирекция „Ученически спорт” в МФВС.

"Такива празници са добре дошли и трябва да бъдат приветствани във всички градове. Всеки желаещ на възраст от 14 до 50 години може да види до къде са неговите сили", коментира Анатоли Илиев, председател на Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи.

Победителите в отделните състезания и възрастови групи в леката атлетика и колоезденето се класираха за националните финали на спортната програма в курортния комплекс „Албена”.

През следващия уикенд „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”, ще радва жителите на Пловдив (20 април) и Благоевград (21 април).

Снимки от събитиятана: facebook.com/EasyCreditBG

Ask a question Задай въпрос