09.06.2013

Безплатните обучения по „Управление на семейния бюджет” стартираха с курс в София

news article image

Липсата на финансово планиране сред семейните партньори и неумението да се контролират харчовете са основните слабости в управлението на семейния бюджет. Това стана ясно на първото безплатно обучение на Изи Кредит по „Управление на семейния бюджет”, което се проведе през изминалия уикенд в бизнес център, близо до метростанция „Люлин” в София. „Опитваме се да си водим бюджет вкъщи, но не се получава. Разходите обикновено са по-високи от приходите. Иска ми се да можем да държим под контрол своите харчове, защото в момента се получава обратното – те ни контролират нас. Затова и се надявам този курс да ми помогне”, обясни 47-годишната Катя Топалова от София, която беше сред първите, които участваха в обучението. В потвърждение на данните, че семейните финанси се управляват най-вече от жени, Катя потвърди, че и тя е двигателят на семейния бюджет в дома й.

В курса участваха 20 души, които се възползваха от възможността да научат как да управляват успешно финансите в техния дом. Експерти по семейния бюджет ги запознаха с основни понятия от сферата на личните финанси, с моделите на поведение на потребителите по време на пазаруване, с възможностите да се печелят допълнителни доходи и с различните видове кредитни продукти и кога и как да ги ползваме.

Курсистите от своя страна задаваха свои въпроси към лекторите. Най-силен интерес сред тях предизвика темата за мястото на кредитните продукти в семейния бюджет. Обучителите обясниха предимствата и недостатъците на отделните финансови услуги и съответно как и кога да се възползваме или да се предпазим от тях. „Освен големи предимства като това, че можем да си позволим нещо сега и веднага, а не в неясното бъдеще, ползването на финансови услуги крие и своите рискове.“ Изтъкна по време на обучението Стефан Колев, бизнес треньор на Изи Кредит и експерт в семейното финансово планиране. „Когато трябва да погасяваме свои задължения, с приоритет са тези, които ни натоварват с най-високи лихви”, посъветва още той.

Обученията по „Управление на семейния бюджет” се организират и финансират от компанията за бързи заеми Изи Кредит и имат за цел да помогнат на хората да разпределят по-умело личните и семейните си финанси. В тях може да се запише абсолютно всеки, като се обади на телефон 0700 20240. Градовете, в които се организират курсове на първо време са: София, Варна, Пловдив, Бургас, Благоевград, Велико Търново, Стара Загора, Плевен, Враца, Хасково, Шумен. Идеята е курсовете постепенно да обхванат цялата страна.

 

Ask a question Задай въпрос