08.01.2015

Безплатни финансови обучения „НЕ на дълговете, ДА на парите” и през 2015 година

news article image

Всеки потребител в България ще може да подобри финансовата си компетентност напълно безплатно и през 2015 г. Това ще е възможно благодарение на обученията по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите” на фондация „Инициатива за финансова грамотност“ и Изи Кредит.

Курсовете стартираха през миналия април и ще продължат и през тази година. На 10 януари в читалището в с. Вакарел се проведе първото за годината обучение. В него се включиха общински служители от Ихтиман, а темите, които бяха дискутирани, бяха: личното финансово планиране и управлението на семейния бюджет, спестяванията и инвестициите, кредитите, застраховките и пенсионното осигуряване.

Обученията по проекта „НЕ на дълговете, ДА на парите” имат изключително практическа насоченост. Те целят повишаването на знанията и уменията за вземане на финансови решения и управлението на парите в реалния живот, както и по-доброто познаване на правата на потребителите. Поканените специално за проекта лектори представят темите и термините по интерактивен и забавен начин, чрез презентации, игри и групови дискусии. Предвидени са и кратки задачи и тестове за затвърждаване на знанията на присъстващите.

През миналата година фондация „Инициатива за финансова грамотност“ и Изи Кредит организираха общо 25 обучения в 20 населени места, като участниците в тях бяха повече от 400. Резултатите от проведените анкетни карти за обратна връзка показаха висока степен на удовлетворение от качеството на курсовете, като почти всички курсисти заявиха, че ще препоръчат обученията на своите близки и познати. Всеки от участниците в обученията получи и сертификат за придобитите знания и умения. И през тази година всеки участник в курсовете по проекта ще получи ценния документ, удостоверяващ придобитите познания в областта на финансите.       

Ask a question Задай въпрос