16.07.2011

Банкерът Радослав Миленков е новият изпълнителен директор на "Изи Кредит"

news article image

Банкерът Радослав Миленков беше избран за изпълнителен директор на една от големите компании в България на пазара на бързи заеми - "Изи Асет Мениджмънт" АД, известна повече чрез основния си продукт като "Изи Кредит". Той беше подкрепен единодушно от акционерите на дружеството на извънредно общо събрание в края на миналата седмица.
Радослав Миленков ще е вторият изпълнителен директор на "Изи Кредит". Досегашният такъв - Станимир Василев, беше избран от акционерите за председател на съвета на директорите. Другият изпълнителен директор е Неделчо Спасов, който е начело на компанията от създаването й в края на 2005 г.

Кариерата на Радослав Миленков през последните осем години е свързана с Първа инвестиционна банка. От 2005 г. е член на управителния съвет на банката и директор на дирекция "Финансово-счетоводна". Преди това в продължение на две години оглавява дирекция "Вътрешен контрол".

Радослав Миленков е бил също член на Надзорния съвет на системния картов оператор CaSys International, Република Македония, член на Надзорния съвет на УниБанка, Македония и член на Одитния комитет на Първа инвестиционна банка–Албания. Новият изпълнителен директор на "Изи Кредит" е работил още като външен одитор в консултантската компания Deloitte & Touche и като директор в инвестиционния посредник "ДИЛИНГОВА ФИНАНСОВА КОМПАНИЯ" АД. По образование е магистър по "Финанси" от УНСС.

Привличането на професионалист като Радослав Миленков ще увеличи управленския капацитет на компанията и ще подобри корпоративното й управление, се казва в становище на съвета на директорите на "Изи Асет Мениджмънт" АД. Присъединяването му ще помогне и да изпълним стратегическите си цели - разрастване на бизнеса на нови външни пазари в Югоизточна Европа и привличане на нови инвеститори, посочват още от ръководството на дружеството.

"Изи Кредит е неоспоримият лидер в България в пазарния сегмент на бързите кредити, отпускани в дома на клиентите, с много на брой лоялни клиенти и позитивен имидж. Небанковото потребителско кредитиране все още е в своя начален етап на развитие в България и Югоизточна Европа и броят на хората, които ще търсят бързо пари назаем за посрещане на неотложни финансови нужди, тепърва ще расте", посочи от своя страна Радослав Миленков.

След успешното навлизане в Украйна преди три години, в началото на юни "Изи Кредит" стъпи и на румънския пазар. През миналата седмица българската компания отпусна и първите си кредити в съседната страна, а през следващите 3 години планираните инвестиции в Румъния са за 12 млн. евро.

Ask a question Задай въпрос